100 nya medarbetare till Ernst & Young i år

Det är nyutexaminerade studenter som ska värvas, men även erfarna revisorer och konsulter.

– Vi har ju en omfattande verksamhet idag och vi planerar att öka. Det beror på att vi märker en ökad efterfrågan av våra tjänster. Så beslutet är affärsstyrt, sen känner vi att det är viktigt att fylla på även under lite sämre tider, säger Teresa Palmquist, informationsdirektör.

Enligt Teresa Palmquist brukar företagets rekryteringar röna stort intresse.

– Vi är ju en attraktiv arbetsgivare, så vi brukar få stort intresse för våra jobb. Vi rekryterar ju många direkt från universitetet och där brukar trycket vara hårt.

År 2009 utsåg Sveriges ekonomistudenter Ernst & Young till landets mest attraktiva arbetsgivare bland revisionsföretag och den tredje mest attraktiva arbetsgivaren i hela landet, något som kan bidra till de många sökningarna.

– Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi arbetar hårt för att bygga en tilltalande företagskultur och vi investerar i våra medarbetare – både när det gäller utbildning och företagsanda, säger Ernst & Youngs vd Jan Birgerson, i ett pressmeddelande.

Under året kommer företaget att kontinuerligt värva nya anställda, det största antalet till Stockholmskontoret, men även till andra kontor i landet.