2 Seniora Redovisningsekonomer sökes DLL Finans, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisning / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-10-16

null

Vill du arbeta i ett bolag som ser bortom kortsiktiga vinster? Attraheras du av en organisation som har djup förståelse för sina samarbetspartners verksamheter och gemensamt skapar förutsättningar för framgång? Vi söker nu 2 seniora Redovisningsekonomer, en ersättningsrekrytering och en utökning av teamet. I rollen som Redovisningsekonom ingår du i en grupp om 8 personer som tillsammans ansvarar för DLL’s redovisning i Norden. Här får du en bred och omväxlande roll med både enklare och komplexare uppgifter inom redovisning. Vi både delar på uppgifter och har egna ansvarsområden. Vissa av de löpande processerna har vi outsourcat till en extern part och vi jobbar med ständigt förbättrings- och utvecklingsarbete. De Lage Landen är ett internationellt företag som erbjuder finansieringslösningar för kunder i olika branscher. I Stockholm sitter DLL’s nordiska ekonomiorganisation som innehåller ca 20 medarbetare inom controlling, redovisning och kapital- samt likviditetshantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsekonom:

 • Löpande redovisning, de mer komplexa bokningarna
 • Avstämningar och bokslutsrelaterade uppgifter
 • Momsrapportering
 • Utredningar
 • Uppföljning / bokningar av vissa poster
 • Förbättrings- och utvecklingsarbete och egna ansvarsområden
 • Manuella betalningar
 • Kvalitetsgranskning och analys
 • Support till kollegor internt samt till outsourcad leverantör

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har minst 5 års relevant erfarenhet i rollen som redovisningsekonom, gärna från en internationell organisation. Du kommer att ha nytta av dina goda kunskaper i redovisning och att du har jobbat med både moms och årsredovisning tidigare. Du har också någon form av utbildning inom ekonomi, antingen från gymnasiet eller någon påbyggnadsutbildning. Har du examen från högskola eller universitet ser vi det som meriterande. Du är van att arbeta i komplexa system och Excel. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Redovisningsekonom trivs du i samarbete med andra, här hjälps vi åt samtidigt som du också kommer att få några egna ansvarsområden. Vi tror att du trivs med just den blandningen där du både behöver din analytiska förmåga och ta egna initiativ för att lösa problem, men även din prestigelöshet inför de mer löpande uppgifterna. Välkommen till en grupp med trevlig stämning och högt i tak.

Placeringsort: Stockholm
Om De Lage Landen
DLL har specialiserat sig på tillgångsbaserade finansieringslösningar för tillverkare, återförsäljare och distributörer av utrustning inom kontor, jordbruks-, livsmedels-, sjukvårds-,”clean technology”, transport- och byggindustrin. Vi är verksamma i mer än 35 länder och möjliggöra för företag att införskaffa och använda den utrustning de behöver för att bedriva sin verksamhet och bidra på ett meningsfullt sätt till världen. Vårt erbjudande innefattar leasing, leverantörsfinansiering, kommersiell finansiering och ”life cycle asset management”. För mer information, besök www.dllgroup.com

Detta erbjuds du i rollen som redovisningsekonom hos DLL:

Hos DLL anser vi att personalen är vår största tillgång. Det är därför du är en medlem hos oss, inte bara en anställd. Tillsammans skapar vi en informell och professionell atmosfär som är svår att hitta någon annanstans. Vi uppmuntrar också våra medlemmar att skapa nätverk inom organisationen för att med samlad kompetens vara så effektiva vi kan i att se mer än en kund och att arbeta hårdare som en partner.

 • Två arbetsdagar per år att vara volontär för lokal välgörenhet
 • Program för hälsa- och välbefinnande
 • Flexibla arbetstider med möjlighet att arbeta hemifrån (inom ansvarsområde)
 • Karriärmöjligheter: online-lärande och utvecklingsprogram
 • Kollektivavtal med attraktiva pensions- och försäkringspaket
 • Vi sitter i fräscha lokaler centralt i Stockholm city

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.