5 sätt att kicka igång ekonomiavdelningen

Att rivstarta dagen kan vara lättare sagt än gjort. CFO Daily News har listat några tips på hur du kickar igång dig själv och dina kollegor på finansavdelningen efter julledigheterna.

1. Starta dagen innan.
Ägna några minuter varje dag åt att göra en lista över vad du vill uppnå nästföljande dag. Det ska inte vara ett detaljerat schema över varje timme av dagen utan snarare en lista med konkreta mål, som till exempel att boka in ett möte, gå igenom reseutlägg eller ringa någon.

2. Lär känna dig själv.
Vilka sysslor utför du bäst på förmiddagen respektive eftermiddagen? Föredrar du att börja dagen med enkla rutinuppgifter eller är du tvärtom mer kreativ och idérik på morgonen? Schemalägg dina dagar med utgångspunkt i din egen person och vad som är mest effektivt för just dig.

3. Inför en morgonrutin.
Inför en särskild rutin som du utför varje morgon för att starta igång din dag. Det kan handla om allt från att dricka en kopp kaffe till att ta en runda på ekonomiavdelningen eller i huset för att stämma av status för olika arbetsuppgifter med dina kollegor. En återkommande morgonrutin signalerar till hjärnan att det är dags att börja bli produktiv.

4. Håll en bra rumstemperatur.
Det kan kännas motigt vintertid men svalare rumstemperaturer håller dina tankar och din fysiska kropp fokuserad. Tänk bara på att inte sänka temperaturen för mycket, då det kan få motsatt effekt.

5. Tänk på hållningen.
Sitt rak i ryggen, det får dig att andas bättre, vilket förbättrar syreflödet till hjärnan. Det i sin tur får dig att tänka bättre och bli mer fokuserad.