5 tips: Fixa karriären med Linkedin

Maryem Nasri, projektledare på webbstrategibyrån Carnaby, tipsar på karriärsajten Shortcut.nu om vad du bör tänka på när du utformar en Linkedin-profil.

1. Gå med i en grupp på Linkedin som har koppling till din bransch. Tänk på att vara aktiv, då ökar du dina chanser och din synlighet hos rekryterare som kan vara intressanta för dig.

2. Linkedin har numera en mer utbyggd sökfunktion. Tänk på vilka nyckelord du använder i din presentationstext. Använd sökord och termer i din presentation som är relevanta för de jobb och de sammanhang du vill synas i.

3. Underhåll ditt professionella varumärke. Gratulera en kontakt till det nya jobbet, beröm ett företag ifall de har vunnit ett pris. Glöm inte att dubbelkolla så att de inte bara glömt att uppdatera jobbet på sin profil.

4. Stapla inte för många titlar på varandra. Det blir bättre fokus och tydligare för rekryteraren om du har färre ord i rubriken.

5. Gör olika sidor i samma profil för de språk du behärskar. En på engelska och en på svenska till exempel. Det blir mindre rörigt när rekryterare söker på ord och termer som är relevanta för det du söker.

Källa: Shortcut.nu