6 smarta appar för CFO:n

Du har kanske känner igen några av dem. Andra kanske är nya. I vilket fall som helst kan det vara bra med lite ny input. Här är sex appar för Iphone och Android som gör din vardag lite enklare.

Avanza

Med Avanza Banks kostnadsfria app för Android och Iphone kan du handla med aktier och börshandlade fonder, bevaka ditt värdepappersinnehav och läsa de senaste nyheterna.

Logmein
Slösa inga dyrbara minuter. Med den här applikationen, som fungerar både med Android och IOS, kan du styra din dator direkt från mobiltelefonen. Bra om du exempelvis glömt en viktig presentation eller snabbt behöver fixa något i din dator på distans. Du får tillgång till alla dina filer var än du befinner dig. Ladda ner appen och installera mjukvaran på den eller de datorer du vill få fjärråtkomst till. Kompatibel med både PC och Mac.

Documents to go
Ytterligare en app som effektiviserar din tid när du är på språng. Documents to go är dokumenthanteringsprogrammet som låter dig visa PDF-filer och redigera dokument i Microsoft Office-format, som Word, Excel och Powerpoint, direkt i mobilen. Fungerar med både Iphone och Android. Finns i standard- och premiumversion från 75 kronor.

Loan shark
Vi menar inte applikationen med snarlikt namn som håller reda på dina privata skulder. Här talar vi om en lånekalkylator som räknar ut alla tänkbara komponenter av ett lån – ränta, avbetalningar, tidsspann, med mera. Du kan även spara och jämföra flera uträkningar och skapa olika lånescenarier. Kalkylatorn räknar ut i lokal valuta, beroende på vilken region som angivits i telefonens inställningar. Finns på engelska för Iphone och kostar 22 kronor.

Pulse news
Håll koll på de senaste nyheterna inom ekonomi och finansiering. Pulse news är en smidig nyhetsapp för både Iphone och Android som organiserar ditt rss-flöde. Vad är då tvisten, undrar du kanske. Bland annat presentationen. Istället för att samla allt i en enkel nyhetslista presenteras uppdateringarna i snygga grafiska block tillsammans med en bild, om artikeln inkluderar en sådan. Du kan även importera rss-flöden från Google reader.

Keeper
Svårt att hålla reda på de biljontals lösenord du behöver för att logga in på datorn, mejlen, affärssystemet, tidrapporteringssystemet, utgiftsredovisningssystemet…? Då kan Keeper vara lösningen. Här kan du samla ett oändligt antal lösenord och användarnamn och organisera dem i mappar. Tillgänglig i gratisversion för både IOS och Android och kan även uppgraderas för en mindre summa.