AB Sagax söker engagerad Redovisningschef, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-11-16

null

AB Sagax söker en redovisningschef till huvudkontoret i Stockholm. Som redovisningschef kommer du att ansvara för bokslutsarbetet samt leda ett team om 5 personer. AB Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i sex europeiska länder och har kontor i fyra av dessa länder. Som redovisningschef kommer du att rapportera till Ekonomichefen. Du kommer att arbeta på AB Sagax kontor vid Engelbrektsplan mitt i centrala Stockholm och vara en del av en ekonomifunktion med flera medarbetare som ansvarar för redovisning, rapportering och controlling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef:

 • Leda, styra och kvalitetssäkra arbetet med ett team om 5 personer på redovisning
 • Helhetsansvar för bokslutsprocessen
 • Driva och ansvara för systemfrågor inom redovisning
 • Deklarationer och momsredovisning
 • Cash-managementfrågor
 • Utbilda och coacha dotterbolagen inom systemfrågor
 • Driva och initiera projekt inom redovisningsområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med högskoleexamen inom redovisning eller kvalificerad yrkesutbildning inom redovisning och med ca 10 års erfarenhet från arbete med månadsbokslut. Du har tidigare medverkat vid upprättande av årsbokslut. Har du tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är det ett plus, men inget krav. Du har tidigare arbetat i en roll där du fått systemkunskaper kopplat till redovisning och det är ett plus om du har agerat i en beställarroll kopplat till system. Du har goda kunskaper inom Excel och har du tidigare arbetat i Visma Business och/eller FastNet är detta meriterande. Vidare kommunicerar du obehindrat både på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som redovisningschef är det av högsta vikt att du prioriterar och värderar noggrannhet i ditt arbete. Du är systematisk och arbetar med tydlig struktur, samtidigt som du kan lyfta blicken och se till organisationens behov. Du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete. Hos Sagax är lagarbete uppskattat och det förväntas att Du gör det lilla extra för att hjälpa dina kollegor. Sagax är ett bolag med korta beslutsvägar och det är viktigt att Du trivs i en miljö där bolagets bästa alltid prioriteras.  Företagskulturen är stark och intresset för bolagets utveckling är stort bland medarbetarna.

Placeringsort: Stockholm

Om AB Sagax
AB Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri. Sagax fastighetsinnehav per 30 juni 2018 uppgick till 2 670 000 kvadratmeter fördelat på 498 fastigheter. AB Sagax (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i Sverige, Finland, Frankrike, Nederländerna, Danmark och Tyskland. Bolaget har totalt 58 anställda i Stockholm, Helsingfors, Paris och Rotterdam. Huvudkontoret med ca 30 medarbetare är beläget vid Engelbrektsplan i centrala Stockholm. Mer information finns på www.sagax.se.

 
Som redovisningschef på AB Sagax erbjuds Du:

 • En professionell arbetsmiljö som präglas av entreprenörskap.
 • En bolagskultur med stark intern gemenskap.
 • En organisation där du har goda möjligheter att påverka Dina arbetsrutiner.
 • En del i ett framgångsrikt och snabbt växande bolag inom fastighetsbranschen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.