Accounting Manager till DEFA AB, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-05-26

null

Är du intresserad av att arbeta som Accounting Manager på DEFA, ett företag vars mål är att göra människors liv enklare, mer effektivt och mer miljövänligt?

Rollen som Accounting Manager är en nyinrättad tjänst och du kommer att ansvara för helheten inom ekonomi och redovisning från detaljerat arbete inom redovisning till mer strategiskt arbete inom Controlling för bolaget DEFA AB. Du kommer att ha ett tätt samarbete med ekonomerna både i Norge och Finland och du rapporterar till vår CFO för koncernen i Oslo. Din arbetsplats är i nya fräscha lokaler i Kista.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Accounting Manager:

  • Löpande bokföring, avstämningar, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Skatter, moms- och skattedeklarationer samt företagsbeskattning
  • Rapportering, managementrapportering månadsvis
  • Controlling med analys och uppföljning och bistå chefer med beslutsfattande underlag
  • Systemansvarig för ekonomisystemet Microsoft Dynamics AX samt arbete i QlikView och Compello
  • Nära samarbete med övriga ekonomiavdelningar i både Norge och Finland
  • Aktivt delta i olika koncernövergripande ekonomiprojekt samt inom internkontroll
  • Kontakt med revisorer, banker, försäkringsbolag och myndigheter


Kvalifikationer och erfarenhet:
Du är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av operativt arbete med redovisning och lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från revision eller redovisningsbyrå. Du är van vid att arbeta självständigt och ta ansvar för hela bokslutsprocessen, arbeta med legala redovisningsfrågor och övriga regelverk samt intresserad av strategiskt arbete som Controller. Vidare har du goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Accounting Manager på DEFA är du en självgående person som tar ansvar för ditt arbete och du är bra på att samarbeta med andra. Du är strukturerad och noggrann, serviceinriktad och effektiv som person. Du har en förmåga att se detaljer likväl som att höja blicken. Du har en god analytisk förmåga, se möjligheter, kunna driva egna projekt och vara lösningsorienterad.

Placeringsort: Stockholm


Om DEFA:    

DEFA:s mål är att göra människors liv enklare, mer effektivt och mer miljövänligt. Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar sättet som människor laddar, förvärmer och skyddar sina fordon, belyser sina vägar och byggnader, styr sina fritidshus, dokumenterar sina tjänsteresor, laddar sina elbilar och mycket mer. Vi strävar efter att utveckla nya fantastiska produkter genom kontinuerliga förbättringar och innovation.

DEFA är ett norskt företag, som startades 1946. Vi har över 400 anställda på tre kontinenter. Våra produkter och tjänster distribueras i mer än 30 länder över hela världen.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.