Accounting Manager till McDonald’s – Food Folk Sverige, Stockholm

Meritmind

STOCKHOLM / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-12-25

null

Är du en Do:er som trivs bäst när du får möjlighet att styra över dina prioriteringar? Gillar du variationen med att både kvalitetssäkra detaljer men också kunna axla ett helhetsansvar över en mindre redovisningsavdelning? För Food Folk Sveriges räkning rekryterar vi nu en operativ Accounting Manager. Food Folk Sverige utvecklar McDonald’s varumärke i Sverige och är ägare av majoriteten av fastigheter där McDonald’s restauranger drivs. Som Accounting Manager har du huvudansvar över månads- och årsbokslutsprocess och att legala regelverk efterlevs. I rollen kommer du även att samarbeta med Nordiskt Shared Service Center i Köpenhamn där stora delar av transaktionerna genomförs. Som Accounting Manager är du personalansvarig över två kollegor och arbetar på vårt kontor i Vårby, strax söder om Stockholms innerstad.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Accounting Manager:

 • Huvudansvar för kvalitetssäkrad bokslutsprocess
 • Konsolidering och rapportering av finansiellt resultat
 • Ansvar för årsredovisning och inkomstdeklaration
 • Delaktig i budgetering, prognos och analys
 • Förbättra, effektivisera och automatisera rutiner inom avdelningen
 • Utveckling av rapportering i ERP-system
 • Ansvar för efterlevnad kopplat till skatt och moms
 • Kassaflödesanalys
 • Personalansvar för två personer 

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har haft helhetsansvaret över redovisnings- och bokslutsprocess i minst 5 år. Vi ser det som mycket fördelaktigt, men inget krav, att du har högskoleexamen inom ekonomi. Du har tidigare samarbetat med Shared Service Center gällande redovisningsflöden och transaktioner. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från fastighetsfrågor eller fastighetsekonomi. Vi ser det som nödvändigt att du arbetat i en internationell bolagsmiljö i tidigare erfarenhet. Du har tidigare arbetat i större ERP-system och känner dig trygg inom Excel. Du kan uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som Accounting Manager är du en person som har en tydlig struktur och organisation i ditt arbete. Du lägger gärna upp ditt arbete själv och tycker om att styra dina egna prioriteringar. Utöver detta trivs du även i en ledande position där du samarbetar med din personal och utvecklar deras förmågor samt kompetenser. I grunden trivs du när du får arbeta hands-on, motiveras av att arbeta mot deadlines och tycker om att gå till botten med olika utmaningar och frågeställningar för att kunna hitta effektiva lösningar. Du är duktig på att förmedla information till andra och har hög integritet i allt du tar dig för.

Placeringsort: Stockholm Om McDonald’s/Food Folk Sverige AB:
Food Folk Sverige AB utvecklar McDonald’s varumärke i Sverige. Med över 200 restauranger från norr till söder är McDonald’s Sveriges ledande restaurangkedja och en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Vi vill göra det goda valet enkelt för våra gäster och har därför en bred meny med något för alla smaker, preferenser och plånböcker och serverar bara mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger. Läs mer på www.mcdonalds.se eller följ oss på Twitter, Facebook och Instagram.

Vår ambition är att göra skillnad som arbetsgivare. McDonald’s hållbarhetsarbete utgår från tre områden – mat, människor och miljö. Våra medarbetare och gäster är det viktigaste vi har. Vi ska vara en attraktiv arbetsplats och göra skillnad i samhället såsom att arbeta aktivt med att minska vår klimatpåverkan, erbjuda tusentals unga människor deras första jobb, bidra till Ronald McDonald Barnfond och mycket mer.

Detta erbjuds du i rollen som Accounting Manager hos Food Folk Sverige:

 • En bred position med stor variation
 • Arbeta i ett företag med ett välkänt varumärke som genomför ett stort CSR-arbete i hela landet
 • Chans att bidra till att fortsätta bygga effektiva arbetsrutiner och samarbete med bl.a. SSC i Köpenhamn

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 51 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.