Accounting Manager till Skruvat och Bythjul, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-03-29

null

Vi söker nu en Accounting Manager till en ny roll med ett helhetsansvar för redovisning och planering med arbetsledning samt kontakt med vår samarbetspartner Norian i Litauen. Som Accounting Manager på Skruvat och Bythjul kommer du att vara med och påverka i en spännande förändringsresa. Din närmaste chef är vår CFO och din arbetsplats är placerad i Alvik i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Accounting Manager:

  • Övergripande ansvar för månads- och årsbokslutsrapporteringen
  • Rapportering till ledning samt till moderbolag i Frankrike
  • Kravställning gentemot samarbetspartners samt processförbättring inom ekonomifunktionen
  • Många kontakter både internt och externt som t ex revisorer, outsourcingföretaget Norian, koncernekonomi på moderbolaget i Frankrike, verksamhetschefer
  • Tillse att redovisningsprinciper, lagar och regler efterföljs
  • Tillse att legala krav på extern rapportering efterföljs, exempelvis Årsredovisning & deklarationer.
  • Driva utveckling- och förändringsarbete inom avdelningen, samt delta i verksamhetsprojekt.
  • Stöd i utveckling av verksamhetsrapporteringen, KPI, projektuppföljning

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med mycket god redovisningsbakgrund. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbete samt intresse och fallenhet för ledarskap. Lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från revision. Du är intresserad av och har viss erfarenhet av Controlling med analys/uppföljning av kostnader/intäkter samt van att driva projekt. Vidare har du goda kunskaper i Excel och Officepaketet. Du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Accounting Manager är du en person som gillar förändringar, du har en god problemlösningsförmåga och du är van att leda och driva förändringsarbete. Du har ett bra driv och tar tag i problem som uppstår, du är noggrann och strukturerad och du har en god analytisk förmåga. Vidare är du som ledare bra på att prioritera och delegera.

Placeringsort: Stockholm


 

Om Skruvat och Bythjul
Vi har ett av Nordens bredaste sortiment av reservdelar, tillbehör och däck & fälg. Vår ambition är att vara våra kunders första val när de behöver hjälp med bilen.
Skruvat & Bythjul är Nordens ledande e-handlare för det du behöver till din bil. Vi ägs av Mobivia som driver Europas största fristående verkstadskedjor. Vi omsätter tillsammans över 700 mkr per år.
Vi är nu strax över 70 anställda och befinner oss i en stark tillväxtfas där vi kontinuerligt rekryterar nya duktiga medarbetare till våra olika avdelningar i företaget.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.