Allt om skatter på Skattedagen

Allt från ränteavdrag till Brexit står på schemat när KPMG arrangerar årets Skattedag.

KPMG:s årliga Skattedag äger i år rum 9 november i Stockholm och dragplåstret är Göran Persson. Den tidigare statsministern ska prata om sina erfarenheter som makthavare i olika positioner och även ge sin analys av den ekonomipolitiska situationen idag.

En annan politiker som är på plats är Emil Källström, ekonomisk politisk talesperson i Centerpartiet, som ska tala om hur innovation och hållbarhet kan bli ledorden för ekonomin i Sverige i framtiden.

I övrigt fylls dagen av fyra fördjupningspass där deltagarna kan välja mellan tre olika seminarier i varje pass. Här hittar vi bland annat seminarier som handlar om:

  • Reformerad bolagsbeskattning med ränteavdragen i huvudfokus. Här kommer KPMG:s experter att gå igenom de nya föreslagna skattereglerna för företagssektorn med fokus på nyheter och förändringar kopplat till ränteavdragen.
  • Senaste nytt om Brexit. Tim Sarson från KPMG i Storbritannien förklarar hur Brexit kan påverka skattesituationen för olika företag och vad företagen behöver göra för att förbereda sig för olika scenarier.
  • Skatter och den digitala ekonomin. Digitaliseringen gör det enklare för företag att sälja sina varor och tjänster runt om i världen samtidigt som det blir mer komplicerat för staterna att få in skatter från företagen. Hur skattemyndigheter runt om i världen arbetar för att hantera problemet och vad det kan innebära för företagens digitaliseringsarbete står i fokus i detta seminarium.
  • Aktuella rättsfall. Här presenterar KPMG intressanta rättsfall som har stor betydelse inom företagsbeskattningens område.

Hela programmet finns här.

Skattedagen är kostnadsfri, men antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 1 november.