Besikta söker Redovisningsansvarig

Meritmind

Malmö / Redovisningsansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-03-25

null

Är du en framåtlutad ekonom med ett prestigelöst förhållningssätt som vill jobba i ett spännande företag på frammarsch? Vill du ta ansvar för redovisningen i en roll som ställer höga krav på eget ansvar och engagemang? Meritmind söker nu för Besikta Bilprovnings räkning en redovisningsansvarig till huvudkontoret i Malmö.

Som redovisningsansvarig rapporterar du till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bokslut
  • Skatt- och momsrapportering
  • Avstämningar
  • Årsredovisning
  • Koncernredovisning
  • Kassaflödesanalys
  • Intern kontroll
  • Ansvarig för outsourcad redovisning
  • Arbetsledning för 3 medarbetare
  • Ansvarig för revision

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har god erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med redovisningsprocessen i sin helhet. Vi ser gärna erfarenhet från revision alternativt redovisning i liknande bolag. Du har mycket goda kunskaper om de svenska redovisningsreglerna (K3) och om IFRS. Du är en van användare av Office-paketet och framför allt Excel. Ett par gånger om året kommer du att besöka Besiktas stationer och behöver därför ha körkort.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som redovisningsansvarig på Besikta är du en person som är drivande, självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och har egenskaper som noggrann, analytisk och strukturerad. Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbetet. Du visar stort engagemang med en förmåga att lägga fokus på rätt saker.

Vad erbjuder Besikta dig?
På Besikta arbetar du med något viktigt – att skapa en säkrare och mer miljövänlig biltrafik. Arbetsmiljön är glad och trivsam och beslutsvägarna korta. I rollen som redovisningsansvarig arbetar du nära VD och organisationen och det finns goda möjligheter att vara delaktig i intressanta projekt.

Placeringsort: Malmö, Valdemarsro

Om Besikta
Med ca 175 besiktningsstationer på drygt 146 orter, och fler på väg att öppna, driver Besikta Bilprovning utvecklingen av förbättrad bilsäkerhet och ett enklare bilägande. Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon – hela tiden med utgångspunkten att ge våra kunder en säkrare besiktning genom våra kunniga och kundstödjande tekniker. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet– alltid med tillgänglighet och säkerhet i fokus. Läs gärna mer på vår hemsida www.besikta.se.

Besikta Bilprovning omsätter ca 650 MSEK och har ca 550 medarbetare. Besikta ägs av Volati, en svensk industrigrupp med fokus på långsiktigt värdeskapande, som omsätter ca 44 000 MSEK.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.