BI-trenderna inför 2019

Qlik har identifierat de trender de tror att kommer få störst genomslag inom Business Intelligence, BI, under nästa år.

Inför det nya året är det populärt att försöka se trender och Qlik har i ett blogginlägg samlat de tio viktigaste trenderna. De sammanfattar dem som ”postmodern affärsanalys” och här följer ett urval av trenderna:

  • Multimoln. Företagen vill lagra allt mer i molnet, men samtidigt undvika att ha så mycket på en plats att de riskerar att bli låsta till en leverantör. Istället väljer de att distribuera sina data över flera olika moln.
  • Enhetlig vy. Även om företagen vill kunna ha sina data i olika moln vill de fortfarande ha bra kontroll över alla data. Lösningen blir att skapa datakataloger över alla företagets data som kan ge en överblick över vilka data som finns var.
  • Inbyggd analys. Tekniker som robotic process automation, intelligent process automation och processmining kommer att bli än vanligare. Lättillgängliga och lättanvända analysverktyg kommer allt mer att byggas in i BI-lösningarna.
  • AI som hjälpreda. AI-teknikerna kommer att designas mer med hänsyn till de människor som ska använda dem. AI ska hjälpa användarna att se intressanta samband utan att krångla till arbetsdagen.

Alla trenderna finns sammanställda i en e-bok som du kan hämta här.