Business Controller Produktion till Tamro AB

Meritmind

Göteborg / Controller / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Vill du vara del av ett engagerat bolag i en europeisk koncern som gör skillnad för människors välbefinnande och hälsa? Brinner du som Business Controller för att skapa förändring och arbeta nära produktion och logistik?  Har du arbetat med Lean? Till Tamro’s enhet i Göteborg – där också bolagets huvudkontor ligger – söker vi nu en handlingskraftig, kommunikativ och analytisk logistikcontroller.

Din arbetsplats blir till distribunalen i Göteborg.

Du arbetar nära verksamheten tillsammans med platschefen samt Tamros gruppchefer och sätter agendan framåt för effektivisering och förbättring i enlighet med Lean-metodik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som logistikcontroller:

  • Analys, uppföljning och åtgärdsförslag avseende distribunalens verksamhet och dess lönsamhet och produktivitet
  • Leda distribunalens budget- och prognosarbete
  • Stödja platschefen i frågor rörande personaloptimering samt uppföljning och styrning av bemanningskostnader
  • Säkerställa relevant mätning och styrning av distribunalen, nyckeltal och resultatrapporter
  • Uppföljning och styrning av investeringar
  • Stödja förbättringsarbete i distribunalen med Lean-metodik
  • Agera språkrör mellan distribunalen och bolagets finansfunktion
  • Ad hoc analyser

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har högskolestudier inom ekonomi/ ekonomistyrning, handel eller logistik. Du har troligtvis arbetat i minst 4-5 år i kvalificerade befattningar, såsom Logistik / Controller eller i en motsvarande roll där du har haft styrningsansvar. Meriterande är att du har utbildning och/eller har arbetat i Lean metodik. Har du även erfarenhet av större logistik- eller transportföretag och/eller läkemedelsbranschen ses det som positivt. Du har mycket goda kunskaper i Excel och har du även arbetat i tidredovisningssystem är det mycket meriterande. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper:
Som person är du positiv och har god kommunikativ förmåga samt trivs med att arbeta verksamhetsnära och proaktivt. För att trivas i rollen ser vi att du är självgående, strukturerad, relationsskapande och har ett logiskt och analytisk tänkande. Vidare har du hög ambition på kvalitet och har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar på problem. Vi ser att du är affärsmässig och har intresse för affärer och bolaget. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt.

Stämmer ovanstående in på dig? Då kan vi erbjuda dig en roll i en spännande organisation som är en viktig del i Svensk läkemedelsförsörjning.

Placeringsort: Göteborg

Om Tamro
Varje dag förser Tamro fler än 1 400 apotek över hela Sverige med läkemedel samt hälso- och sjukvårdsprodukter. Det är ett viktigt uppdrag i den svenska värdekedjan för välbefinnande och vi tar det på största allvar. Tusentals människors hälsa och ibland även liv hänger på att vi alltid levererar i tid och i perfekt skick.  En väl fungerande läkemedelsförsörjning handlar om samarbete och förtroende. Tamro är en oberoende aktör och arbetar med allas bästa för ögonen – läkemedelstillverkare, apotek, konsumenter och patienter.
Vi samarbetar med cirka 150 läkemedelstillverkare och ser till att lagerhålla samt distribuera deras produkter ut till apotek och sjukhus. Tamro erbjuder dessutom nordiska distributionstjänster och ett stort antal tilläggstjänster för att göra våra kunders vardag enklare.  Det arbetar drygt 550 personer på Tamro och företaget är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14 001. Vi har huvudkontor och distribunal i Göteborg samt distribunaler i Stockholm och Umeå. Tamro är ledande i Sverige på läkemedelslogistik och ingår PHOENIX group, en europeisk koncern med över 150 distribunaler i 25 länder

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.