Business Controller till Attendo AB

Meritmind

Göteborg / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-02-12

null

Vi söker nu till vårt Göteborgskontor en engagerad, affärsinriktad, analytisk och kommunikativ Business Controller. Du kommer att ha ett tätt samarbete med regionens verksamhetschefer och regionchef för verksamhetsuppföljning samt kvalitetssäkra ekonomin.  Detta är en spännande tjänst för dig som vill vara med och påverka och utveckla Attendos affär.

I den här rollen rapporterar du till Controllerchef i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva budget- och prognosarbetet samt arbeta löpande med affärsplaneringen tillsammans med regionchefer
 • Rapportera, analysera samt följa upp verksamhetens ekonomiska utfall
 • Upprätta ekonomiska beslutsunderlag samt bistå vid avtalsfrågor av affärs ekonomisk karaktär
 • Identifiera och bidra till ett ökat fokus på effektiviseringar och kostnadsmedvetenhet inom organisationen för att öka lönsamhet
 • Utbilda verksamheten i ekonomiska processer och rutiner
 • Driva och medverka i ad-hoc projekt inom ekonomi och finans

Kvalifikationer och erfarenhet:

 • Civilekonom eller motsvarande med minst 4 års erfarenhet, gärna med en bakgrund som revisor och/eller Business Controller
 • En stark affärsmässig förmåga där du drivs av affären samt att samarbeta med människor på olika nivåer inom organisationen för att uppnå lönsamma resultat
 • En stark relationsskapare med förmågan att skapa och utveckla ett gott samarbete med kollegor och övriga inom organisationen.
 • Mycket goda färdigheter i Officepaketet, främst i Excel och givetvis talar du och skriver du såväl svenska som engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt affärsmässigt tänk, där du förstår och drivs av både det taktiska och det strategiska arbetet. Du kommunicerar på ett rakt och tydligt sätt, och har förmågan att förklara ekonomi för personer även utanför ditt yrkesområde.

Vidare ser vi att du är en analytisk och logisk problemlösare som har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar på problem.

För att lyckas hos oss i rollen som Business Controller är du beslutsam, handlingskraftig och resultatinriktad. Du trivs i en roll där du får påverka affären, din roll och där du får möjlighet att påverka din egen utveckling.  Du har förmågan att utmana och ifrågasätta för att kunna påverka affären och öka affärsnyttan.

Du som person är även noggrann, strukturerad och självgående. Vi välkomnar dig som är nyfiken, kommunikativ och som trivs i din roll som ekonom!

Vad erbjuder Attendo dig?

 • Kompetenta, engagerade och trevliga kollegor
 • Arbete i ett expansivt företag
 • I våra förmåner ingår bl a en förmånlig pensionsplan, friskvårdsbidrag och kompetensutveckling.

Placeringsort: Göteborg

Om företaget:

Attendo är ett börsnoterat bolag och är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 24 000 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Vår resa startade för över 30 år sedan när vi fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan dess har fler och fler kommuner valt att samarbeta med privata omsorgsföretag på allt fler områden för att klara sina lokala omsorgsutmaningar.

Vi på Attendo bidrar genom vårt kunnande till nytänkande och kvalitetsutveckling i omsorgen samtidigt som vi förser kommunerna med ny kapacitet som behövs för att möta växande behov av omsorg. Vi bidrar också till att ge människor och medarbetare i omsorgen större valfrihet. Genom att vi finns lokalt får kommunen också möjlighet att genomlysa sina egna verksamheter, med en effektivare användning av skattemedel som följd.

Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF).

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.