Business Controller till Brainheart Energy Sweden AB, Norrköping

Meritmind

Norrköping / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-04-12

null

Trivs du som bäst när du får arbeta nära verksamheten för att optimera dess lönsamhet? Lockas du av att arbeta i ett företag vars tydliga mål är att skapa en hållbar framtid för kommande generationer? Meritmind rekryterar nu för Brainheart Energy Sweden (BHES) en Business Controller. BHES befinner sig i en snabb och spännande förändringsresa, där de via ett högt engagemang från kollegor och entreprenöriell företagskultur vill förändra och professionalisera energibranschen. Idag är Vattenfall majoritetsägare, vilket skapar en perfekt blandning mellan snabbhet, entreprenörskap och ekonomisk styrka. På denna tillväxtresa önskar BHES stärka upp ekonomiorganisationen med nya medarbetare som vill vara med och bygga ett marknadsledande bolag. Du rapporterar till CFO i Stockholm.

Skulle denna person kunna vara du? Ta chansen till att få vara delaktig att vara med och bygga ett bolag som skapar positiva visioner för framtiden.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller
Som Business Controller kommer du ha en central position i ekonomistyrning, uppföljning och analys. Du kommer dagligen analysera flöden, skapa prognoser och driva förbättringsinitiativ mot dotterbolagen inom koncernen. Ekonomiadministrationen sköts delvis ute på dotterbolagen, men även av en redovisningsbyrå.

  • Driva budget- och prognosprocess ut mot dotterbolagen
  • Ta fram och underhålla KPI:er kopplat till effektivitet och projekt
  • Rapportering av resultat kopplat till affärsområden, region och bolag
  • Analysera lönsamhet kopplat till kundsegment, projekt och tidsåtgång
  • Ta fram likviditetsprognoser
  • Agera som spindeln i nätet mellan redovisning i dotterbolagen till moderbolag kring processer och integration
  • Utveckla effektiva rutiner och stödrapporter mot verksamheten
  • Stötta affärsområdeschefer med verksamhetsanalys
  • Genomföra återkommande månatliga och kvartalsvisa Business Reviews
  • Upprätta/ supportera Business Case och ta fram finansiella/ operationella beslutsunderlag till ledningsgrupp

Tjänsten är placerad i Östergötland, men du förväntas vara närvarande på enheterna i regionen och huvudkontoret i Stockholm ett antal dagar i månaden för att skapa närhet till bolagen. Detta innebär i nuläget dagsresor till Stockholm, Söderköping, Kungälv och Everöd/Kristianstad.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet och dokumenterad erfarenhet av att ha samarbetat med affärsområdeschefer i din controllertjänst. Du har erfarenhet av att räkna på Business Case kopplat till ökad effektivitet och/ eller lönsamhet. Du är grym på Excel och har ett generellt systemintresse. Vidare uttrycker du dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som sökande till denna tjänst har du en utvecklad pedagogisk förmåga och social färdighet som gör att du har lätt att få med dig andra i dina tankar. För att trivas i rollen har du en hög analytisk förmåga och kan snabbt identifiera olika mönster i din analys. Du trivs i roller där du får möjligheten att gå från ord-till-handling och driva förändringsarbete mot verksamheten. Din pondus är naturlig vilket märks då du gärna tar ledarrollen i olika projekt och agerar språkrör för olika ekonomiska frågor mot organisationen. Du värderar noggrannhet högt och vill att det du lämnar ifrån dig ska ha en hög precision. Vidare är du prestigelös i ditt förhållningssätt och har alltid förbättringsfokus i alla tänkbara avseenden.

Placeringsort: Östergötland

Om Brainheart Energy Sweden AB
BrainHeart Energy Sweden (BHES) är moderbolag i en grupp helägda svenska dotterbolag. BHES är fokuserad på värme- och kyllösningar baserade på geoenergiteknik och är Sveriges största helhetsleverantör av bergvärme- och bergkylalösningar. Vårt mål är att tillsammans med våra bolag och vår partner Vattenfall bygga ett lands­täckande professionellt och effektivt serviceföretag för nuvarande och framtida förnybara energi­lösningar för privatbostäder. Läs gärna mer på www.brainheartenergy.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.