Business Controller till FLOWBIRD, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-02-12

null

Söker du en roll som Business Controller i ett internationellt tillväxtbolag? Vill du arbeta affärsnära i en växande koncern med snabba beslutsvägar? Nu finns en chans för dig som Business Controller att vara med och bidra till utvecklingen i detta spännande bolag. FLOWBIRD är ett internationellt företag i tillväxt och vi söker nu en driven och självgående person till rollen som Business Controller. Som Business Controller kommer du arbeta med prognoser och budget, och även rapportering av ett antal bolag i koncernen. Du kommer ha täta kontakter med avdelningsansvariga med analyser och uppföljningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business controller:

  • Budget- och prognosarbete
  • Månadsrapportering för ett antal bolag
  • Analys, kvalitetssäkring och kontroll i rapporteringen
  • Analysera och följa upp resultat och nyckeltal med internt
  • Stöd till verksamhets- och avdelningschefer med ekonomisk uppföljning och kalkyler
  • Utveckling av processer och rutiner
  • Ad hoc utredningar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi som arbetat i minst 3 år med controlling och redovisning. Du har erfarenhet från arbete i producerande bolag och har en hög IT-mognad. Du är van att arbeta i moderna affärssystem, och om du har erfarenhet från IFS är det meriterande. Excel har du mycket goda kunskaper i. Eftersom vi verkar i en internationell miljö så behöver du också kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift. Om du dessutom kan franska är det en bonus, men absolut inte en förväntan. Skulle du ha erfarenhet från Treasury är även det ett plus.

Personliga egenskaper
Som controller kommer du arbeta och driva processer självständigt. Då du kommer kommunicera mycket internt bl.a med avdelningsansvariga kommer du ha stor nytta av att du är kommunikativ och pedagogisk. Du är trygg i dig själv har ett proaktivt arbetssätt. Ett nyfiket och utvecklingsinriktat sinne kommer väl till pass då du bl.a kommer vara med och utveckla processer och rutiner.

Vad erbjuder Flowbird dig?
Som controller på Flowbird får du vara med och bidra till deras spännande utvecklingsresa och får möjlighet att utvecklas i denna internationella miljö. Då bolaget är inne i en förändringsperiod finns det även stort utrymme att vara med och utveckla arbetssätt och rutiner.

Placeringsort: Kista, Stockholm


Om FLOWBIRD
Vi skapar parkeringslösningar med en helhetssyn. Vi är parkeringsföretaget som tror på rörelse och älskar när allt flyter på. Innovation driver oss framåt; att bidra till funktionella samhällen, där människor ägnar tid åt det som verkligen är viktigt för dem. Vi är ett globalt företag med kunskapen, erfarenheten och viljan att skapa smarta städer. Vi är kundernas bästa rådgivare och erbjuder användarvänliga, pålitliga och hållbara lösningar. I en föränderlig värld slutar vi aldrig utvecklas. Vi kommer alltid fortsätta hjälpa människor ligga steget före. FLOWBIRD bedriver verksamhet i över 5 000 städer i 70 länder. Företaget tar ständigt fram nya innovationer och bryter ny mark för att tillhandahålla lösningar.

Läs mer på www.flowbird.group

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.