Business Controller till JELD-WEN Sverige AB, Forserum

Annons

Meritmind

Forserum / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-12-03

null

Vill du arbeta med budget och forecast i en spännande och verksamhetsnära roll? JELD-WEN, som är en av världens största dörr- och fönstertillverkare, söker nu via Meritmind sin nya Business Controller till fabriken i Forserum. Eftersom JELD-WEN präglas av en internationell arbetskultur krävs det att du är en prestationsorienterad och nyfiken person med hög integritet.

Ansvarsområde som Business Controller:

 • Driva och supportera budget- och forecastprocessen
 • Göra variance rapporter/analyser av resultat och KPIer
 • Ansvarig för forecast per vecka, månad, kvartal och år
 • Delaktig i månadsbokslut och tillsammans med redovisningsavdelningen att ta fram reserveringar
 • Vara delaktig i förbättringsprojekt både regionalt och krossfunktionella organisationer
 • Utvärdera och skapa förståelse för marknadens drivkrafter
 • Stödja respektive affärsområdeschef med marknadsanalys på region-, kund-, produkt- och applikationsnivå
 • Följa utveckling mot budget och rekommendera åtgärder för att nå förväntat resultat
 • Utveckla finansiella modeller och analyser för att stödja strategiska initiativ
 • Uppdatering av produktkalkyler
 • Ad hoc rapporter och analys

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med cirka 10 års erfarenhet av en kvalificerad tongivande position i internationellt noterat bolag. Det är nödvändigt att du har god förståelse från tillverkande industri och vana av att hantera samtliga nivåer inom en organisation.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i denna roll är du en prestationsorienterad och nyfiken person med hög integritet. Du har en god kommunikativ förmåga där du genom ditt ansvarstagande skapar ett stort förtroendekapital.

Placeringsort: Forserum

Om JELD-WEN
JELD-WEN är en av världens största dörr- och fönstertillverkare, och är marknadsledande på de flesta marknader de finns representerade. JELD-WEN konstruerar, producerar och distribuerar ett omfattande sortiment av interiör- och ytterdörrar, trä, vinyl och aluminiumfönster samt relaterade produkter för nybyggnation, reparation och ombyggnad. JELD-WEN driver 115 tillverkningsanläggningar i 19 länder, främst i Nordamerika, Europa och Australien. I Sverige har JELD-WEN ca 850 anställda och produktion på flera platser med försäljningskontor i Huskvarna. JELD-WEN finns representerat på med varumärken är Swedoor och Dooria på den svenska marknaden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.