Business Controller till NKT Technology Consulting i Västerås

Meritmind

Västerås / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-04-10

null

Har du några års kvalificerad erfarenhet som controller, kan din redovisning och är nyfiken på nästa steg? Då tror vi du skulle trivas i NKT HV Cables forsknings- och utvecklingsverksamhet – NKT Technology Consulting. I en drygt 30 personer stark verksamhet med mycket stort ingenjörskunnande inom mekanik, el och kemi kan du göra skillnad med din redovisningskompetens, analysförmåga och ditt affärsintresse.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din roll innebär att översätta verksamheten till finansiella styrbehov samt att förmedla och pedagogiskt inkludera verksamheten. Som en del i det arbetet kommer du att utveckla affärsstödet både rutinmässigt och systemmässigt.

NKT Technology Consulting är för närvarande i ett SAP-versionsbyte och i controllerrollen kan du även komma att använda SAP BW, SAP PS och Qlick View.

I dina uppgifter ingår t ex:

  • utveckla lönsamhets- och effektivitetsanalyser för enheten
  • ansvara för enhetens budget-, prognos- och uppföljningsrutiner
  • rapportering utifrån enhetens försäljningsmål
  • lönsamhetsberäkning och uppföljning av större investeringsprojekt
  • lokalt ägarskap av CO-funktionalitet och masterdata i SAP
  • medverka i koncernövergripande initiativ inom Finance

Den löpande bokföringen och ansvaret för månadsbokslut håller som bäst på att överföras till koncernens Shared Service Center. Det betyder att löpande redovisning inte är en av dina uppgifter men du behöver stötta med din redovisningsförståelse under förändringsfasen.

Du rapporterar funktionellt till Head of Financial Planning & Analysis i Danmark och på daglig basis till chefen för Technology Consulting i Västerås.

Kvalifikationer och erfarenhet
I grunden har du goda redovisningskunskaper och ekonomisk examen på högskolenivå eller motsvarande. Därutöver har du arbetat i en controllerroll i flera år vilken gett dig blick för ekonomisk analys. Har du fått dina erfarenheter i industribolag och även i projektverksamhet är det högst meriterande.

Dina Excelfärdigheter väger tungt. Nästan lika tungt väger tidigare SAP-erfarenhet men kan möjligen kompenseras av erfarenhet från andra större modulbyggda ERP-system och analysverktyg.

Du behärskar såväl engelska som svenska flytande.

Personliga egenskaper
Att du är strukturerad och förstår siffror vet vi, men du behöver även få dina kollegor att förstå. Kanske till och med mod att stå upp för dina analyser när ni ska fatta era affärsbeslut.

Som enda ekonom på plats i Västerås ser vi att du har initiativförmåga, ansvarskänsla och kan göra egna prioriteringar. Du ser helheten, affären och tycker om att påverka beslut och driva rutiner. Och detta gör du både prestigelöst och praktiskt.

Vi tror också att du är intresserad av slutprodukten och den spännande tekniken dina kollegor jobbar med samt inte minst den dynamiska och trivsamma atmosfären bland en mängd olika nationaliteter på kontoret.

Vad erbjuder företaget dig?
Du kommer in i en tekniskt unik miljö och en koncern vars gigantiska slutprodukt är välrenommerad, i tiden och under stark tillväxt. Du kan utveckla ett internationellt kontaktnät inom såväl koncernen som i kundleden.

I rollen finns stora utvecklingsmöjligheter. På sikt tror vi att du kommer att involveras i fler koncernövergripande frågor kring processutveckling och standardiserade processer eller att säkerställa solid controlling även för andra mindre enheter i Sverige.

Som anställd i NKT har du tillgång till goda medarbetarförmåner inom friskvård och försäkringar med mera.

Placeringsort

Västerås, Forskargränd


Om företaget
NKT har varit banbrytande inom kabelindustrin sedan 1891, och idag möter vi fortfarande proaktivt världens ständigt växande behov av energi. Vi uppnår detta med vår kunskap om energiöverföring och kostnadseffektiv tillverkning på högsta tekniska nivå, med regenerering av miljön i skarpt fokus. Vi har en ”glocal” inställning som värderar betrodda partnerskap, och vi är fast övertygade om att vi genom att arbeta tillsammans kan forma framtiden och använda vår passion; to bring power to life. 

NKT är en global och erkänd leverantör av nyckelfärdiga AC / DC-kabellösningar med huvudkontor i Bröndby, Danmark. Vi sysselsätter cirka 3.400 personer och realiserade 2018 en omsättning på EUR 1.4 miljarder. NKT är noterat på Nasdaq Copenhagen. www.nkt.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.