Business Controller till Specma Group, Göteborg

Meritmind

Göteborg / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Specma Group söker en drivkraftig Business controller som lockas av en bred roll där rätt person får stora möjligheter att påverka innehållet och utvecklingen i tjänsten. Du kommer att stödja och supportera våra producerande dotterbolag i Sverige, Europa och Asien. Detta innebär bl. a ekonomiska beräkningar, analyser och uppföljning, samt fungera som ett stöd för övriga delar inom verksamheten. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Högsbo/Göteborg, men du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor på våra övriga kontor runt i världen. Du rapporterar till Group Business Controller där fokus är analyser och beslutsunderlag. Koncernredovisning samt övrig redovisning i dotterbolagen sköts av en separat avdelning.

Ansvarsområde
Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara

  • Analys av variationer i tillverkning och inköp
  • Nyckeltalsjämförelser
  • Analys och uppföljning av standardkostberäkningar
  • Produktkalkylering, för – och efterkalkyler
  • Investeringsuppföljning
  • Stödja verksamheten i budgetarbete
  • Stödja verksamheten med ad-hoc analyser

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som controller söker vi dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi, gärna med inriktningen industriell ekonomi eller liknande. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av produktionsekonomi och/eller som business controller. Du har goda kunskaper och förståelse för ekonomistyrning, rapportering av företagsekonomiska frågor och uppföljning samt utredningsarbete av verksamhet, inklusive budget- och prognosarbete. Har du erfarenhet av IFS eller liknande större affärssystem är det en fördel. Du är vass inom Excel och är en van användare av resterande MS Office-paketet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas och vara framgångsrik i rollen som controller är du en person som har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar för att nå mål. Du levererar hög kvalitet, har en god förmåga att se samt komplettera med information för att skapa helheten men du kan också analysera frågor och bryta ned dem i sina beståndsdelar när det krävs.

Du vill utveckla och förbättra processer samt har en god problemlösningsförmåga. Du är inte rädd för att våga ifrågasätta om det behövs. Rollen ställer också krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt samt att du trivs med att arbeta i en international organisation där du får möjlighet att utveckla din arbetsroll.

Placeringsort: Göteborg

Om Specma Group AB
”Specma Group är branschledande inom applikationsanpassade system och komponenter för hydraulik på den nordiska marknaden. Verksamheten har sin bas i Sverige men med produktionsenheter i både Europa och Asien har Specma en betydande ställning även internationellt. Specma Group omsätter ca 1,7 miljarder kr och har ca 850 medarbetare samt är dotterbolag till Hydra Grene A/S som ingår i börsnoterade Schouw & co. Verksamheten är övergripande uppdelad i två divisioner, OEM och Industry & Aftermarket. Läs mer på vår hemsida www.specma.com.”

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 43 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.