CFO med IT-ansvar sökes till Svensk Bilprovning, Stockholm

Meritmind

Stockholm / CFO / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-02-11

null

Här får du chansen att jobba i en affärsnära CFIO-roll i ett företag i förändring. I mer än 50 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Sedan avregleringen 2010 befinner vi oss på en konkurrensutsatt marknad och genomgår nu en förändringsresa, där vi gör ett kulturskifte med mer fokus på försäljning, resultat och lönsamhet. Vill du vara med och bidra på den resan? Vi har nu gjort en omorganisation och håller på att bygga ett nytt lag där vi behöver dig som, liksom oss, brinner för samarbete, kundfokus och förändring för Bilprovningens bästa. Som CFO har du det övergripande ansvaret för både ekonomi och IT, en väl fungerande avdelning om totalt 6 personer. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till nytillträdd VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvarig för bolagets ekonomi, finansiering på kort och lång sikt samt likviditetsplanering
  • Finansiell analys och information till VD/ledningsgrupp, ägare och styrelse
  • Processägare för samtliga processer inom Ekonomi & IT, ansvar för löpande utveckling och effektivisering
  • Ansvar för IT, drift, utveckling, informationssäkerhet och förvaltning av samtliga system
  • Ansvarig för inköpsstyrning och uppföljning
  • Omvärldsbevakning och compliance mot regelverk på området, identifiera förändringsbehov

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom, eller motsvarande, och som har relevant erfarenhet av liknande roller på strategisk affärsnära nivå. En lämplig bakgrund kan t ex vara att komma från retail-branschen eller någon annan transaktionsintensiv verksamhet mot konsumenter. Du har erfarenhet av förändringsarbete, gärna från företag i turnaround-läge. Eftersom du även kommer att vara IT-chef behöver du ha erfarenhet av både strategisk hantering av IT-frågor och förhandlingar samt kravställande mot IT.

Personliga egenskaper
Som CFIO krävs att man är strategisk och affärsorienterad. Rätt person drivs av resultat och vill vara med och bidra till ökad försäljning och lönsamhet. Lösningsfokus och handlingskraft är viktiga egenskaper, samtidigt som man även behöver vara en kulturbärare, en bra och erfaren ledare som månar om vår duktiga personal. Man behöver också kunna vara operativ vid behov och växla mellan detalj och helhetsperspektiv.

Placeringsort: Stockholm


Om Svensk Bilprovning AB
Med 100 stationer och 540 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Bilprovningen är ackrediterat för att utföra fordonsbesiktningar i hela Sverige och har stationer från Skurup till Karesuando. Under 2018 genomförde företaget 1,5 miljoner kontrollbesiktningar och omsatte 650 MSEK. På huvudkontoret i Rissne sitter drygt 20 personer.

Vad erbjuder Bilprovningen?
Vi erbjuder dig en spännande roll i en organisation där vi är stolta över att bidra till den svenska trafiksäkerheten och vår tydliga miljöprofil. Medarbetarna är vår viktigaste framgångsfaktor. Det är anledningen till att Bilprovningen idag är det ledande fordonsbesiktningsföretaget och vi visar vår uppskattning genom riktigt bra förmåner.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.