CFO till växande innovationsbolaget Smart Eye AB

Meritmind

Göteborg / CFO / heltid / Sista ansökningsdag: 2017-09-03

null

Smart Eye AB söker en erfaren och drivande CFO som vill vara en del i bolagets framtida utveckling. Du lockas av att utveckla ekonomifunktionen i ett bolag som befinner sig i en stark tillväxt och utvecklingsfas. Du är en engagerad lagspelare och coachande ledare som kommer att vara en självklar del av koncernledningen. Du utgör ett nära affärsmässigt bollplank till VD och har ansvar för IR-arbetet.

I rollen som CFO har du det yttersta ansvaret för ekonomifunktionen när det gäller att leda och utveckla personalen, processer, rutiner och system. Du är operativt ansvarig för rapporteringen, kostnads- och lönsamhetsanalys, budgetarbete och affärsplan.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Övergripande ansvarig för ekonomifunktionen
  • IR-ansvarig
  • Personalansvar för 5 personer
  • Uppföljning och analys med fokus på nyckeltal för cost management och lönsamhetsoptimering
  • Utveckla processer och rutiner för ekonomiavdelningen samt bolaget i stort, anpassade för den expansionsfas bolaget befinner sig i.
  • Driva och koordinera budgetprocessen och affärsplaneprocessen
  • Bollplank och beredd att stötta operativt i den legala redovisningen
  • Ekonomiskt föredragande och sekreterare i styrelsen
  • Månads-, kvartals- och årsrapportering

 

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är en erfaren CFO och ledare och har en ekonomisk utbildning på högskolenivå. Erfarenhet från börsnoterat företag, tillväxtföretag eller högteknologiska företag är starkt meriterande. Vi vill även att du har ett stort affärsintresse.

Du har goda redovisningskunskaper i grunden och är uppdaterad när det gäller K3 och IFRS-regelverken. Du är en van användare av Excel och olika system. Systemfrågor intresserar dig och du kan och vill bidra till utvecklingen på detta område.

Engelska är vårt koncernspråk och vi vill därför att du, utöver svenska, behärskar engelska mycket väl i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För att passa in på Smart Eye och för att vara framgångsrik i rollen som CFO, är du drivande och engagerad och en erfaren förändringsledare. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt att blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift får komma till användning både internt och externt. Som chef är du trygg, och intresserad av att utveckla och coacha människor. Du trivs i en företagskultur präglad av entreprenörsanda med högt tempo och stort engagemang.

Placeringsort: Göteborg

Om Smart Eye AB
Smart Eye är ett högteknologiskt, snabbväxande företag med huvudkontor i fina lokaler i centrala Göteborg och med stor internationell prägel både vad gäller medarbetare och verksamhet. Sedan december 2016 är Smart Eye noterat på Nasdaq OMX First North.  Bolaget har en tydlig tillväxtstrategi gällande omsättning och personalstyrka där andelen försäljning på export förväntas öka ytterligare. Under 2016 har Smart Eye tagit stora steg från att vara ett forskningsorienterat utvecklingsbolag till att kunna leverera produkter för massmarknaden. Visionen är att vara den ledande aktören inom eye tracking för fordon och den ledande leverantören av avancerade eye tracking-system för forskningstillämpningar.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Smart Eye AB med Meritmind. Under återstoden av juli kan vi inte besvara frågor per telefon, men du är välkommen att följa upp din ansökan och kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Johanna Bohman Nydéus, på 073-656 56 81 för mer information under v 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 11 augusti.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 40 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.