CFO till växande internationell koncern, Göteborg

Annons

Annons

Stepstone

Göteborgs stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-12-16

Reginkoncernen söker en drivande CFO som vill vara en del av att förverkliga bolagets fortsatta tillväxt. Du lockas av att bygga och utveckla ekonomifunktionen och verka i en internationell koncern. Du är en engagerad lagspelare och coachande ledare som kommer att vara en självklar del av koncernledningen. Tillsammans med COO agerar du affärspartner till CEO och stödjer chefer med analyser och beslutsunderlag.

I rollen som CFO har du det yttersta ansvaret för ekonomifunktionen när det gäller att leda och utveckla personal, processer, rutiner och system. Du är operativt ansvarig för rapporteringen, kostnads- och lönsamhetsanalys, budgetarbete och affärsplan.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Övergripande ansvar för ekonomifunktion
 • Utveckla bolagets ekonomistyrning
 • Månads-, kvartals- och årsrapportering
 • Uppföljning och analys av verksamhetens olika delar, produkt- och kundsegment, rörelsekapital och kassaflöde
 • Driva och koordinera budgetprocessen och affärsplaneprocessen
 • Ansvar för kontakter med bank och driva koncerngemensamma projekt
 • Säkerställa att företagets ekonomiska mål och vision tydliggörs internt
 • Ekonomiskt föredragande och sekreterare i styrelsen samt ansvar för att ta fram styrelsematerial

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är affärsinriktad och erfaren ledare med ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Erfarenhet från producerande företag, börsnoterat bolag eller internationell verksamhet är starkt meriterande.

Vi vill även att du är analytisk med ett genuint intresse och känsla för siffror samt ett stort intresse av att arbeta nära verksamheten. Du har goda redovisningskunskaper i grunden och håller dig uppdaterad när det gäller K3 och koncernredovisning. Du är en van användare av Excel och olika system.

Vi agerar på en internationell marknad och vi vill därför att du, utöver svenska, behärskar engelska mycket väl i tal och skrift och ytterligare språk är meriterande.

Personliga egenskaper

För att passa in på Regin och för att vara framgångsrik i rollen som CFO, är du drivande och engagerad, prestigelös och en erfaren förändringsledare. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt att blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift får komma till användning både internt och externt. Som chef är du trygg och intresserad av att utveckla och coacha människor. Du trivs i en företagskultur präglad av prestigelöshet, entreprenörsanda med högt tempo och stort engagemang.

Placeringsort: Göteborg

Om Regin

Den svenskägda Reginkoncernen strävar efter människors välbefinnande i en hållbar framtid. Genom personligt engagemang skapar man tekniska lösningar för att skapa ett hälsosamt inomhusklimat samtidigt som man optimerar resursanvändningen i fastigheter. Koncernen med huvudkontor i Göteborg grundades 1947 och marknadsför ett komplett program av produkter och system för byggnadsautomation och VA på ett 90-tal marknader runt om i världen. Lokala säljkontor finns i 12 länder i Europa och Asien.

Produkterna riktar sig till installatörer, integratörer samt till OEM-kunder som använder produkterna i egna applikationer i fastigheter. Regin har en stark företagskultur som sätter kunden i centrum. Därför har man etablerat ett globalt partnernätverk av certifierade integratörer och distributörer som kontinuerligt uppdateras och vidareutbildas via utbildningsorganet Regin Academy.

Reginkoncernen har ca 235 anställda och årsomsättningen uppgår till drygt 50 miljoner Euro. Sedan 2017 är AB Max Sievert långsiktig huvudägare med 35 % ägarandel. Mer information finns på www.regincontrols.com.

I den här rekryteringen samarbetar Regin med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Johanna Bohman Nydéus på telefon 073-656 56 81 eller Sara Persson på telefon 072-516 74 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29:e oktober.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

CFO, Chef, Ekonom, Ekonomi, Ekonomichef, Ekonomiansvarig,

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles

StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.