Controller med kunskap inom redovisning till Boule Diagnostics, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-02-14

null

Boule Diagnostics växer och söker därför nu en redovisningskunnig controller till finansavdelningen på huvudkontoret i Spånga!

Har du 5 års arbetslivserfarenhet från redovisning och/eller controllerarbete och söker en bred och kvalificerad roll på ett snabbfotat företag? Då är vi intresserade av dig! Arbetsuppgifterna på finansavdelningen har ökat samtidigt som man ska starta ett antal nya projekt där du behövs som resurs. Tanken är också att du som controller ska bidra med ökat proaktivt controllerarbete för avdelningen.  I rollen som controller kommer du att arbeta i finansavdelningens team som idag består av fem personer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som controller

 • Säljrapportering inkl analys av utfall mot budget och föregående år samt ”sanity check”
 • Effektivisera processer och rutiner kring rapportering samt proaktivt arbeta med förbättringar
 • Ta fram underlag för att släppa kreditspärr på kunder samt rekommendation till kreditbeslut
 • Ta fram underlag för att ändra betalningsvillkor och rekommendation till beslut avseende leveranser
 • Beställa kreditprövningar vid behov
 • Åtgärder enligt policy för kreditspärrade kunder
 • EKN-administration: Begära garantier efter leverans
 • Vara behjälplig vid framtagandet av årsredovisning för moderbolaget och de svenska dotterbolagen
 • Vara behjälplig vid budgetering/prognostisering
 • På sikt framåtriktade analyser av verksamheten
 • Adhoc-förfrågningar mm/allmän resurs för oplanerade uppgifter inom redovisnings- och controller området

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet inom redovisning och/eller controllerarbete. Du har erfarenhet från producerande bolag och är van att arbeta i moderna affärssystem med goda Excelkunskaper. Vidare kommunicerar du obehindrat på engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från Jeeves, koncernmiljö eller kreditprövningar.

Personliga egenskaper
Som controller behöver du trivas med att ha flera processer igång samtidigt. Flexibilitet är ett nyckelord eftersom en del av tjänsten innebär att man arbetar med Adhoc-förfrågningar och finns som tillgänglig resurs för finansavdelningen. Du är självständig i ditt arbetssätt och tar hjälp av teamet när du behöver stöd. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs i team. Som person är det viktigt att du är prestigelös och har lätt för att se till helheten.

Boule Diagnostics
Boule Diagnostics AB är ett snabbt växande diagnostikbolag som utvecklar, tillverkar och marknadsför system och konsumentprodukt för komplett blodcellsanalys till icke-institutionell vård. Försäljningen sker genom ett världsomspännande nätverk av distributörer som täcker över 100 länder. Bolaget fokuserar främst på små och medelstora sjukhus, kliniker och laboratorier inom den icke-institutionella vården, såväl som andra diagnostiska företag inom både human- och veterinärhematologi. Verksamheten bedrivs genom rörelsedrivande dotterbolag i Sverige, USA och Kina. Läs mer på: www.boule.com

Placering: Stockholm

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 40 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.