Controller med kunskap inom redovisning till Boule Diagnostics, Stockholm

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2018-02-18

Boule Diagnostics växer och söker därför nu en redovisningskunnig controller till finansavdelningen på huvudkontoret i Spånga!

Har du 5 års arbetslivserfarenhet från redovisning och/eller controllerarbete och söker en bred och kvalificerad roll på ett snabbfotat företag? Då är vi intresserade av dig! Arbetsuppgifterna på finansavdelningen har ökat samtidigt som man ska starta ett antal nya projekt där du behövs som resurs. Tanken är också att du som controller ska bidra med ökat proaktivt controllerarbete för avdelningen. I rollen som controller kommer du att arbeta i finansavdelningens team som idag består av fem personer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som controller

 • Säljrapportering inkl analys av utfall mot budget och föregående år samt “sanity check”
 • Effektivisera processer och rutiner kring rapportering samt proaktivt arbeta med förbättringar
 • Ta fram underlag för att släppa kreditspärr på kunder samt rekommendation till kreditbeslut
 • Ta fram underlag för att ändra betalningsvillkor och rekommendation till beslut avseende leveranser
 • Beställa kreditprövningar vid behov
 • Åtgärder enligt policy för kreditspärrade kunder
 • EKN-administration: Begära garantier efter leverans
 • Vara behjälplig vid framtagandet av årsredovisning för moderbolaget och de svenska dotterbolagen
 • Vara behjälplig vid budgetering/prognostisering
 • På sikt framåtriktade analyser av verksamheten
 • Adhoc-förfrågningar mm/allmän resurs för oplanerade uppgifter inom redovisnings- och controller området

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet inom redovisning och/eller controllerarbete. Du har erfarenhet från producerande bolag och är van att arbeta i moderna affärssystem med goda Excelkunskaper. Vidare kommunicerar du obehindrat på engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från Jeeves, koncernmiljö eller kreditprövningar.

Personliga egenskaper

Som controller behöver du trivas med att ha flera processer igång samtidigt. Flexibilitet är ett nyckelord eftersom en del av tjänsten innebär att man arbetar med Adhoc-förfrågningar och finns som tillgänglig resurs för finansavdelningen. Du är självständig i ditt arbetssätt och tar hjälp av teamet när du behöver stöd. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs i team. Som person är det viktigt att du är prestigelös och har lätt för att se till helheten.

Boule Diagnostics

Boule Diagnostics AB är ett snabbt växande diagnostikbolag som utvecklar, tillverkar och marknadsför system och konsumentprodukt för komplett blodcellsanalys till icke-institutionell vård. Försäljningen sker genom ett världsomspännande nätverk av distributörer som täcker över 100 länder. Bolaget fokuserar främst på små och medelstora sjukhus, kliniker och laboratorier inom den icke-institutionella vården, såväl som andra diagnostiska företag inom både human- och veterinärhematologi. Verksamheten bedrivs genom rörelsedrivande dotterbolag i Sverige, USA och Kina. Läs mer på: www.boule.com

Placering: Stockholm

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Matilda Sandström 070 – 255 66 49 och Anette Wickholm 070 – 712 98 08 Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt och senast 19/1 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.