Controller med systeminriktning till DeLaval International, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-08-04

null

Är du controller med särskilt intresse för system och hur dessa kan bidra till effektivisering och ökad förståelse på koncernnivå? Nu söker DeLaval International en controller på koncernnivå med ansvar för underhåll, utveckling och utbildning i de system och verktyg som används i rapporterings/analysprocessen. I denna roll finns möjlighet för dig att arbeta centralt med många kontaktytor i en spännande internationell koncern. Du kommer jobba nära både med övriga på koncernens ekonomifunktion men också med IT-avdelningen. I rollen ingår att ha många interna kontakter både nationellt och internationellt. Du rapporterar till VP Group Accounting & Business Control.

Arbetsuppgifter:

  • Säkerställa att rapporteringsverktygen är funktionella och i enlighet med de rapporteringsbehov som finns i koncernen
  • Utveckla/förbättra processer och rutiner för rapportering och datainhämtning
  • Stöd till och utbildning av användare i organisationen
  • Bistå i analys och utredningsarbete på koncernnivå
  • Delta i utrullnings/förbättringsprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är ekonom med systeminriktning alternativt har teknisk bakgrund men som har arbetat med och har förståelse för ekonomi och ekonomisk uppföljning. Du har minst 2 års relevant yrkeserfarenhet och du har troligtvis en högskoleutbildning. En lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som controller eller ekonom med systemansvar, alternativt är din bakgrund teknisk men du har i din roll arbetat med ekonomi. Rollen kräver att du är en avancerad Excel-användare. Vi använder framför allt SAP Business Warehouse, SAP BPC och SAP ECC och erfarenhet av en eller flera av dessa system samt SQL/MDX syntax är meriterande. Då koncernspråket är engelska är det viktigt att du behärskar språket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har en positiv inställning och gillar att hjälpa andra samtidigt som du har ett engagemang och en nyfikenhet att förstå vad som gömmer sig bakom siffrorna. Med din goda kommunikativa förmåga skapar du ett bra samarbete med andra både inom och utanför teamet. För att trivas och passa in i rollen är du analytisk med gott siffersinne, förstår vad data skall användas till och vilka slutsatser man kan dra. Du har en utvecklad förmåga att prioritera och skapa struktur för ditt arbete och du är duktig på att förmedla kunskap till kollegor runt om i världen.

DeLaval International AB erbjuder
En möjlighet för dig att arbeta i ett team som sätter samarbete och laganda högt och som stimuleras av att arbeta i en global organisation där djurens välbefinnande och toppmodern teknik går hand i hand. I denna spännande roll med många kontaktytor får du möjlighet att bli en del i en professionell organisation med kunden i fokus.

Placeringsort: Tumba, Stockholm


Om DeLaval International AB
DeLaval är världsledande inom mjölkningsutrustning och lösningar för mjölkproducenter, som möjliggör hållbar livsmedelsproduktion med fokus på mjölkkvalitet och djurhälsa. Våra lösningar används av miljoner mjölkproducenter världen över varje dag. DeLaval grundades för över 135 år sedan i Sverige, när visionären Gustaf de Laval patenterade mjölkseparatorn. Idag har DeLaval 4,500 anställda och är verksamt på över 100 marknader. DeLaval, tillsammans med Tetra Pak och Sidel, är en del av Tetra Laval Group. Läs mer på www.delavalcorporate.com och www.delaval.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 24 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.