Cyklop söker ny Ekonomichef, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Ekonomichef / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-09-07

null

Har du haft ett brett ekonomiansvar tidigare och gillar att vara aktiv och delaktig i bolags utveckling? Då kan det här vara rätt tjänst för dig! En omväxlande roll, där du kommer att ha det övergripande ansvaret för ekonomin i de nordiska bolagen. Rollen stöttar också VD och övrig ledning i strategiska frågor. Vi har bolag i Sverige (2 st), Finland och Danmark och största delen av den löpande redovisningen sköts av en ekonomiassistent i varje bolag. Som ekonomichef rapporterar du till VD och arbetar på vårt kontor i Norsborg, där vi sitter ett 15-tal personer, varav en är en mycket rutinerad ekonomiassistent, som du har personalansvar över.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef:

  • Övergripande ansvar för löpande redovisning och kvalitetssäkring av bokslut
  • Konsolidering av bolagen i Sverige, Finland och Danmark
  • Årsredovisning
  • Rapportering
  • Controlling, budget- och prognosarbete och nyckeltal

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är minst gymnasieekonom, det är dock meriterande om du har någon form av påbyggnadsutbildning i ekonomi. Du har minst 5 års erfarenhet, gärna mer, av redovisning, rapportering och ekonomiansvar. Kanske är du ekonomiansvarig i dag och vill ta nästa steg?  Vi tror att du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat på något mindre bolag, (gärna inom produktion) och din erfarenhet av att rapportera till en koncern, men det är inget krav. Rollen kräver dock att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
Som ekonomichef på Cyklop behöver du trivas i en entreprenörsanda och ha en flexibel och nyfiken attityd. Rollen innebär många kontaktytor, både internt och internationellt, vilket gör att vi behöver en lagspelare som är social och kommunikativ samt som kan prata inför t ex koncernledningen på engelska. Det är också viktigt att vara trygg i sig själv och kunna fatta beslut självständigt. Du kommer även att ha nytta av din analytiska förmåga.

Som ekonomichef på Cyklop erbjuds du:

  • En nyckelroll på ett mindre bolag som verkar i en internationell miljö
  • Möjlighet att få resa och bekanta dig med våra verksamheter ute i världen, (vi ser gärna att du reser ca ett par gånger per år).
  • Ta över ansvaret på en väl fungerande ekonomifunktion med ordning och reda, samtidigt som du kontinuerligt utvecklar och förbättrar rutiner och processer.

Om Cyklop
Cyklop är en internationell koncern som erbjuder ett av marknadens bredaste och mest kvalificerade produktsortiment inom stål- och plastbandning, sträckfilmning, tape- och märkutrustning. Då vi utvecklar, tillverkar och marknadsför maskiner och material kan vi ge ett heltäckande program för märkning, transport- och skyddsemballering. Vi skräddarsyr totallösningar för alla behov. Vi har med andra ord en hög kompetens att passa in förpackningssystemet i en komplett produktionslinje. I Sverige består de olika koncernbolagen av Cyklop AB och Cyklop Teknik AB. Tillsammans med bolagen i Finland och Danmark omsätter vi cirka 225 miljoner kronor och har 70 anställda. Cyklop AB, som startade 1932, har i Sverige en marknadsledande ställning och arbetar från kontor i Stockholm, Sundsvall, Burseryd – en rikstäckande organisation för konsultation och service. För mer information, se www.cyklop.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.