Divisionscontrollerchef till Bioekonomi

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-09-19

I RISE’s stora förändringsresa har ekonomifunktionen en mycket viktig roll. Vi ska jobba för att knyta ihop de tre institutens olika ekonomistrukturer till ett gemensamt och effektivt system. Vårt ansvar är att driva utvecklingen inom strategiskt viktiga ekonomiområden för koncernen.

Som divisionschefscontroller kommer du att ansvara för att genom närhet och kännedom om verksamheten arbeta proaktivt, strategiskt och operativ med divisionens ekonomifrågor. Divisionen består av ett antal enheter och några dotterbolag. Du bidrar aktivt i divisionens verksamhetsplanering och strategiska arbete. Du leder, planerar och följer upp allt ekonomiarbete såsom t ex långsiktsplan, budget, prognos, bokslut, årsredovisning, investeringsäskande, projektcontrolling och uppföljning men även andra specifika uppdrag kan vara aktuella, tex försäkringsfrågor. Du har ansvar för att redovisningen sker i enlighet med regelverk och du driver och säkerställer att ekonomiarbetet inom divisionen genomförs på ett effektivt och enhetligt sätt för koncernen så att strategier och mål kan uppnås. Du deltar även i koncernövergripande projekt och förbättringsarbete liksom i utbildning av organisationen.

Du rapporterar till finansdirektören på RISE (CFO) och arbetar på uppdrag från divisionschef och ingår i divisionsledningen. Du ingår även i RISE ekonomichefsgrupp och har 10 direktrapporterande medarbetare inom divisionen.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi och ledarerfarenhet från liknande roller. Du är resultatorienterad och har en god ekonomisk, administrativ och analytisk förmåga samt en förmåga till strategiskt tänkande, ser helheter. För att lyckas i rollen måste du drivas av att leda och entusiasmera andra. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi erbjuder dig en utmanande roll inom en organisation med ett starkt varumärke och med stora möjligheter där människor trivs. Placering för tjänsten Stockholm och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige.

Välkommen med din ansökan senast den 18 september på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12427. Eventuella frågor besvaras av Caroline Kock på Mercuri Urval, tel. 08-506 450 21.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, e-post linda.ikatti@ri.se och Lazaros Tsantaridis, SACO,

010-516 62 21, e-post lazaros.tsantaridis@ri.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2953 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.