Driven och utåtriktad controller till Skanska

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2018-02-19

Beskrivning av tjänsten

Tillsammans med dina kollegor och din chef stöttar du din enhet i ekonomiska frågor och säkerställer en korrekt ekonomisk redovisning samt rapportering. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att förbättra arbetssätt, jobba för mer analys och medverka i att utveckla Skanskas system samt höja kvaliteten på den ekonomiska informationen. Internt kallas rollen Avdelningsekonom eftersom du främst kommer att stötta en avdelning.

Du kommer att jobba nära verksamheten och delta i arbetet med budget, prognos och bokslut. Du har även ett ansvar för att de ekonomiska rutinerna inom enheten följs, vilket innebär en nära kontakt med olika chefer inom Region Asfalt, främst inom den avdelning som du är dedikerad – avdelning Produktion Syd. Du arbetar ständigt med att öka verksamhetens kunskap inom ekonomiområdet bl.a. genom att utbilda i rutiner och riktlinjer.

En del i tjänsten är att tillse att området följer externa regelverk gällande bokföring, redovisning och ekonomistyrning. Som avdelningsekonom kommer du även samordna och arbetsleda avdelningens administratörer och deras arbetsuppgifter inom ekonomiområdet och du bör därför ha ett intresse för ledarskap. Du är en aktiv del i avdelningens ledningsgrupp och förväntas proaktivt bidra till verksamhetens fortsatta utveckling.

Vem är du?

Vi söker dig med en högskole-/universitetsutbildning som civilekonom eller liknande och ca 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du gillar att jobba nära linjeverksamheten och driva arbetet inom ditt expertområde. Du är utvecklingsinriktad och arbetar bra såväl självständigt som i grupp. Du har en god kunskap i excel och en god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med ekonomifrågor både inom tillverkande enheter och projektverksamhet.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Skanska med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anna Kempe, 070-729 24 30. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.