Effektivare ekonomi med Workdays AI-lösningar

Nya AI-lösningar ska öka automatiseringen av rutinåtgärder och ge CFO:er bättre överblick över företagets ekonomi.

Workdays molntjänster för ekonomifunktionen kommer nu att bli smartare. Med hjälp av nya AI-lösningar ska CFO:erna få bättre hjälp att fatta rätt beslut och personalen ska slippa många tråkiga rutinuppgifter.

Exakt hur det ska se ut i praktiken gav Workday ett smakprov på under sin konferens i USA nyligen. Här visade företaget en rad nya funktioner som exempelvis Journal Insights. Det är en funktion som upptäcker avvikelser i bokföringen och larmar direkt när något ser misstänkt ut.

En annan ny funktion ser till att inkommande fakturor som måste hanteras manuellt automatiskt hamnar hos rätt person. Funktionen använder regelbaserade arbetsköer och titelskanning för att avgöra vart fakturan ska.

Anomaly Detection for Plans är en annan nyhet. Här använder Workdays maskininlärning för att hitta möjliga fel in datainmatningen genom att jämföra alla inmatningar med det som matats in tidigare. Funktionen tar hänsyn till säsongsbetonade och andra historiska variationer, vilket ska minimera antalet falsklarm.

För CFO:er som vill ha bättre kontroll över verksamheten kan Workday Accounting Center vara intressant. Det är en ny applikation som samlar in operativa data från olika källor och samlar dem i en enda kontrollpunkt.

Med Workday Accounting Center blir det till exempel möjligt att genomföra transaktioner som fordringar eller policydata direkt i systemet. Sedan kan man skapa bokföringsposter för dessa transaktioner och därefter rapportera och analysera transaktionerna med total insikt i transaktionens ursprung.