Ekonom inom Collateral Management på bank

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-08-21

SW söker för kunds räkning en medarbetare inom Collateral Management. Vår kund är en av Sveriges största banker och sitter i stora lokaler centralt i Stockholm. Tjänsten är med start omgående och 12 månader framåt med chans till förlängning.

Avdelningen och tjänsten

Du kommer att ingå i teamet för derivatgruppen och tillsammans med de övriga i teamet ansvarar du för det dagliga säkerställandet av bankens produkter. Avdelningen expanderar och du erbjuds en mycket utmanande arbetsmiljö. I ditt arbete kommer du att arbeta med att dagligen säkerställa kreditrisken hos bankens kunder, OTC-derivat, Repor, börshandlade derivat samt Futures. Du kommer att hantera olika typer av finansiella instrument samt riskerna som är kopplade till dessa. I tjänsten kommer du att ha många externa och interna kontakter i en internationell bankmiljö. Exempelvis har du kontakt med bankens kunder, såsom hedgefonder, investmentbanker, fondkommissionärer och försäkringsbolag. Du kommer dessutom att få möjlighet att engagera dig i olika typer av projekt kring utvecklandet av nya processer och arbetssätt på avdelningen. Arbetstiderna varierar mellan 07,30-18,30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har ett stort intresse för bank- och finanssektorn. Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper kring finansiella instrument samt erfarenhet av clearing & settlement och Backoffice. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vidare har du ett stort engagemang och driv och vill utvecklas.

Viktig information

Ovanstående är ett konsultuppdrag med start omgående och 12 månader framåt med anställning hos SW . Där efter finns stor chans till förlängning eller övertag till kunden. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Emma Levin, 08-407 55 70.

Konsult hos SW
Som konsult hos SW är du anställd hos oss och arbetar ute hos någon av våra kunder. SW är kollektivavtalsanslutna och erbjuder förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag och rabatt på gymkort.

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Våra konsultchefer arbetar i nära samarbete med dig och coachar dig i din fortsatta karriär.

SW är ett nischat bolag, specialiserade på rekrytering och konsultverksamhet inom tjänstemannasektorn. Vårt engagemang definieras av kreativitet, nyfikenhet och ett mänskligt fokus. Våra tjänster och våra kunder finns inom ekonomi/finans, kundservice, kontor/administration, HR, försäljning/marknad, IT och teknik.

Läs mer på www.sw.se och gilla oss på Facebook!

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.