Ekonom med personalansvar till Tekniska verken i Linköping AB

Meritmind

Linköping / Administrativ chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-04-28

null

Är du ekonom och drivs av att inspirera och leda dina medarbetare? Då kan du vara den vi söker till Tekniska verkens finansavdelning.

Meritmind har fått i uppdrag av Tekniska verken att rekrytera deras nya kollega med ansvar för kundfakturering och kreditbevakning. Rollen är nyinrättad; vilket är ett resultat av att avdelningen växer och står inför spännande utmaningar. Detta är den perfekta rollen för dig som trivs med att ha helikopterperspektiv och som vill arbeta med att utveckla, effektivisera och förbättra bolagets faktureringsprocess och tillhörande rutiner samt intern kontroll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer leda, fördela och utveckla arbetet i gruppen och samtidigt arbeta operativt i processer kring fakturering och kreditbevakning. Du förväntas ständigt bidra till förbättringar genom utveckling av verksamheten, dess system och processer. En viktig del i arbetet är även att skapa redundans i de olika rollerna i gruppen, i dag består den av sex duktiga medarbetare. Du rapporterar till bolagets redovisningschef.

  • Utveckla och effektivisera faktureringsprocessen
  • Internkontrollarbete inom verksamhetsområdet fakturering
  • Kreditbevakning och inkassohantering
  • Personalledning
  • Kravställning vid systemförändringar
  • Delaktighet i andra projekt på finansavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet:
Som sökande till denna tjänst har du någon form av ekonomisk högskoleutbildning. Du har relevant arbetslivserfarenhet och övergripande förståelse för hur faktureringsprocessen ser ut, gärna från storbolag. Du har god känsla för intern kontroll, och vi ser det som meriterande om du har fördjupade kunskaper inom debitering och kreditbevakning. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av systemimplementation och personalledning. Du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper:
För att vinna framgång i rollen har du god förmåga att skapa struktur och beskrivs som stabil, noggrann och prestigelös. Vidare ser vi att du är positiv, kommunikativ och har förmågan att se till hela koncernens verksamhet. Tekniska verken arbetar aktivt med digitalisering och förbättringsprocesser och det är av stor vikt att du uppskattar den typen av arbete och kan fortsätta den spännande resan framåt.

Placeringsort:
Linköping

Om företaget
Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och de levererar tjänster som gör livet enklare. De erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Deras vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med deras kunder är de på rätt väg. Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av deras vision – att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste de våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är de cirka 900 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av deras värdeord, drivande, positiva och trovärdiga.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.