Ekonom till Vetenskapsrådet

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2018-01-15

Vetenskapsrådet söker erfaren ekonom för placering på enheten ekonomi. Ekonomienheten ansvarar för underlag för ekonomisk planering och uppföljning, löpande ekonomisk redovisning, intern ekonomiadministration och stöd till verksamheten i olika budgetfrågor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med uppföljning och prognoser för vissa av Vetenskapsrådets enheter och anslag och ge råd och stöd till budgetansvarig chef eller samarbeta med koordinatorer för ämnesråd och kommittéer. Vidare kommer du att arbeta med redovisning och rapportering, avstämningar och prognoser. Du har en viktig roll i att medverka i utveckling av ekonomifunktionens arbetssätt och rutiner, t ex för att tillgängliggöra ekonomiska data till budgetansvariga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomisk utbildning från universitet eller högskola gärna med inriktning mot redovisning. Din tidigare erfarenhet är viktig och det krävs några års erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet med redovisning av budgetering, redovisning, och ekonomisk uppföljning. Mycket goda kunskaper i Excel krävs, då detta är ett viktigt verktyg i ditt dagliga arbete.

Meriterande är erfarenhet av ekonomiarbete inom universitets- och högskolesektorn, erfarenhet av att ha arbetat med infrastruktur och att ha arbetat i ekonomisystemet Agresso.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt är analytisk och noggrann samt har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. En god pedagogisk förmåga är värdefull. Att du dessutom kan hantera stress är nödvändigt då vissa perioder är intensiva.

Mer information
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2017-6840. Klicka på knappen ”ansök”. Vi vill ha din ansökan senast den 15 januari 2018.

För ytterligare upplysningar kontakta Fredrik Gunnarsson, ekonomichef, tfn 08-546 44 209. Har du personalfrågor kontaktar du HR-specialist Ingela Moderato Lantz tfn 08-546 44 101, fram till 5 januari, därefter Gunilla Laninge.

Facklig företrädare är Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235 och Emma Olsson (Saco), tfn 08- 546 44 204.

Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter.

Inför rekryteringsarbetet har Vetenskapsrådet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.