Ekonomiansvarig för REAC AB, Göteborg

Meritmind

Göteborg / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-07-29

null

Vi söker nu en självständig ekonomiansvarig som ska ansvara för redovisningen i MS Group och REAC AB. Du kommer att ansvara för hela flödet från ax till limpa. Från leverantörsfakturor till skattedeklarationer, momsfrågor, månads- och årsbokslut till självständig årsredovisning. Du kommer även att få utveckla och driva ekonomiprocessen samt driva vissa aktiviteter och projekt inom ekonomiområdet. Är du nyfiken och vill utvecklas i din roll vill vi gärna höra från dig! I rollen som ekonomiansvarig rapporterar du till CFO för MS Group.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för MS Groups och REAC AB:s redovisning, månadsbokslut, årsredovisning och deklarationer
  • Ansvara för rapportering av månadsbokslut i AARO till ägare
  • Ansvara för att avstämning och fakturering mellan RAB och RPL sköts enligt fastlagd Transfer Pricing policy
  • Ta fram nyckeltal, prognoser och analyser vid behov
  • Löpande ekonomisk kontroll samt styrning för att finansiella mål uppnås och risker minimeras
  • Bokföring i ERP-systemet AX Dynamics
  • Leverantörsbetalningar i scanningsystemet Ascendo
  • Sköta bankbetalningar
  • Likviditetsplanering, avstämningar, budgetarbete samt prognosarbete
  • Sköta kontakter med företagets revisorer och banker tillsammans med företagets CFO

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med civilekonomexamen samt minst 3–5 års relevant arbetserfarenhet inom redovisning och ekonomi. Vill du vara med och påverka och arbetar idag på en ekonomiavdelning med liknande uppgifter kan detta vara något för dig. Har du arbetat och har god kunskap av Microsoft Dynamics ses det som mycket meriterande. Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel och övriga Microsoftverktyg, och har du arbetat även i andra analysverktyg är det en fördel.

Personliga egenskaper
Vi ser att du är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll, tar ansvar i ditt arbete och får saker i mål.  Du är självständig och vågar ta egna initiativ där det behövs, samtidigt som du samarbetar väl med övriga kollegor. Vidare uppskattas en proaktiv, drivande och lösningsorienterad inställning där det kommer naturligt för dig att söka förbättringsmöjligheter. MS Group ingår i Latourkoncernen, och du kommer att arbeta nära och rapporterar till MS Groups CFO – som kommer att finnas till hands med god stöttning till personen som tillträder positionen.

Placeringsort: Göteborg


Om MS Group
REAC AB är ett dotterbolag till MS Group. MS Group med huvudkontor i Göteborg är ett dotterbolag till Latour Industries som är ett av de fem helägda affärsområdena inom Latourkoncernen. MS Group är en global leverantör av rörelsesystem för att förbättra livskvaliteten för funktionshindrade och äldre personer. MS Group utvecklar och förvärvar företag som kännetecknas av en förmåga att bygga långsiktiga relationer med kunder och intressenter med inriktning mot den medicintekniska industrin. MS Group omsatte 2019 530 MSEK och har 470 anställda i Sverige, Polen, Spanien och Tyskland.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 24 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.