Ekonomiansvarig med affärsintresse till Pfeiffer Vacuum, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Ekonomiansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-19

null


Nu söker Pfeiffer Vacuum en ekonomiansvarig till den nordiska verksamheten i Upplands Väsby, Stockholm.  Som ekonomiansvarig ansvarar du för den dagliga verksamheten inom ekonomifunktionen och leder, utvecklar, samt styr verksamheten i enlighet med den strategiska affärsplanen. I rollen arbetar du jobbar både operativt och strategiskt med fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi samt att tillgodose verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer att tillsammans med VD fortsätta att utveckla en värdeskapande ekonomifunktion som stöttar och vägleder verksamheten. Du rapporterar till VD och moderbolaget i Tyskland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
  • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
  • Internkontroll för att säkerställa efterlevnad av företagspolicy och lokala lagstadgade krav i Sverige och Danmark
  • Arbeta med ständig vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
  • Delta i affärsutveckling, kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
  • Ansvar för att säkerställa rutiner och att företaget har optimala ERP-system
  • Ta fram ekonomiska underlag till VD, servicechef och revisor
  • Utveckla och coacha medarbetare och kollegor i ekonomirelaterade frågor
  • Support vid lönefrågor och löneutbetalningar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker en ekonomiansvarig med akademisk utbildning inom ekonomi, civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat och brett redovisnings- och controllerarbete, gärna från tjänstesektorn. Erfarenhet från arbete med skatte- och momsfrågor är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt har god IT- och systemkunskap.

Personliga egenskaper
Rätt person för rollen har förmåga att omsätta analys i operativa planer. Du är initiativtagande och självständig med god personlig genomslagskraft. Det är viktigt att kunna samarbeta tvärfunktionellt i organisationen för att uppnå efterfrågat resultat. Du drivs av att skapa värde, effektivisera, förbättra och utveckla i olika perspektiv samt är en engagerad och entusiastisk person.

Placeringsort:
Upplands Väsby, Stockholm

Om Pfeiffer Vacuum
Med huvudkontor i Asslar, Tyskland, är Pfeiffer Vacuum en av världens ledande leverantörer av vakuumlösningar. Förutom ett komplett utbud av olika sorters turbo- pumpar omfattar produktportföljen förvakuumpumpar, mätinstrument, ventiler, läcksökare, analyssystem, komponenter samt vakuumkammare och system.Pfeiffer Vacuum grundades 1890 och är aktivt över hela världen. Företaget sysselsätter cirka 2 900 anställda och har fler än 20 dotterbolag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.