Ekonomiansvarig till doWhile, Göteborg

Meritmind

Göteborg / Ekonomiansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-09-27

null

söker Ekonomiansvarig

Vi på doWhile söker en ekonomiansvarig som vill vara med på vår spännande tillväxtresa och se till att vår ekonomi och våra rutiner utvecklas och fungerar. Som ekonomiansvarig kommer du ha det operativa och övergripande ansvaret för redovisningen och ekonomistyrningen med löpande uppföljning och rapportering. Du ansvarar också för ekonomin vid våra dotterbolag. Dina arbetsuppgifter är varierande, med såväl övergripande strategiska frågeställningar som ”hands-on” uppgifter. Vi är i en tillväxtfas, med ett internationellt perspektiv, så räkna med att ibland stötta och hjälpa till med uppgifter som ligger lite utanför ditt primära ansvarsområde. Du rapporterar till styrelsen i doWhile.

Vi söker dig som idag har en liknande roll eller arbetar som redovisningsekonom och vill ha nya utmaningar.  Känn efter om du lockas och vill bli en del av: ”What happens when people with great drive and a strong desire for freedom and fun come together”!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Uppföljning och analys av verksamhetens tjänster, rörelsekapital och kassaflöde
 • Upprättande av månads- och årsbokslut
 • Rapportering till styrelsen
 • Budget- och prognosarbete
 • Likviditetsplanering- och uppföljning
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Externa kontakter med bolagets revisor och bank
 • Löpande bokföring
 • Aktivt föreslå och genomföra förändringar tillsammans med styrelsen
 • Löneansvarig

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är kunnig inom redovisning och har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning. Erfarenhet från tillväxtbolag och/eller entreprenörsbolag med internationell inriktning är meriterade. Vi är ett multikulturellt bolag med ett internationellt perspektiv och vill därför att du, utöver svenska, behärskar engelska mycket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas hos oss på doWhile tror vi att du prestigelös, pålitlig och har ett positivt förhållningssätt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du trivs i en företagskultur präglad av entreprenörsanda med stort engagemang och uppskattar en roll där du pendlar mellan högt och lågt och är central i företagets fortsatta framgång.

Som ekonomiansvarig på doWhile erbjuds du:

 • En nyckelroll på ett entreprenörsbolag i en tillväxtfas
 • Trevliga och kompetenta kollegor i en prestigelös miljö
 • En dynamisk och modern arbetsplats på Lindholmen

Placeringsort: Lindholmen, Göteborg

Om doWhile:
Företaget bildades i början av 2017 av en grupp ambitiösa mjukvaruingenjörer med olika bakgrunder och erfarenheter, allt från mjukvaru- till affärsutveckling.  Sedan dess har vi omsorgsfullt utvecklat bolaget genom att locka till oss kollegor som vill växa, få saker gjort och ha kul på resan. Välkommen till vår hemsida: https://dowhile.se/

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 49 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.