Ekonomiansvarig till Morgårdshammar AB i Smedjebacken

Meritmind

Smedjebacken / Ekonomiansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-03-31

null

Morgårdshammar är ett av världens starkaste varumärken inom stålindustrin. Till bolagets säljkontor i Smedjebacken söker vi nu en ekonomiansvarig. Rollen innehåller såväl redovisning och controlling som ledarskap och ledningsgruppsrepresentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomiansvarig på Morgårdshammar ansvarar du för den löpande redovisningen, lön, bokslut och rapportering. Här ingår även controlling av säljprocesserna. Till din hjälp har du en ekonomiassistent och en administratör som du också formellt är chef för.

Exempel på uppgifter är

  • löpande bokföring
  • momsredovisning
  • redovisning av leasingkontrakt
  • bokslut, årsredovisning, deklaration
  • lönehantering (avtal, regler)
  • ledningsgruppsarbete
  • analys och rapportering
  • anpassning och utveckling av systemrutiner
  • stöd till säljorganisationen

Morgårdshammar ingår i industrikoncernen Danieli med huvudkontor i Italien. I koncernstrukturen utgör den svenska verksamheten ett cost center. Den legala svenska redovisningen styrs av att företaget är ett aktiebolag.

Kvalifikationer och erfarenhet
Framför allt bör du vara självgående i redovisnings- och bokslutsprocessen. Skulle du ha fått din erfarenhet i säljverksamhet, internationell miljö eller rent av stålindustrin så kan det vara meriterande.

Systemmässigt finns det en poäng i att du är bekant med Visma, annars hoppas vi att du ändå är intresserad av att förbättra det system du jobbar i. Excel ser vi som desto viktigare. Rutinerna är idag uppbyggda kring Excelbryggor mellan Visma och rapporteringsverktyget.

Du har förmodligen ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande.

Utöver dina engelskakunskaper är det säkert extra roligt om du kan kommunicera på tyska med systerbolaget i Österrike eller på italienska med moderbolaget. Det är dock inget måste.

Personliga egenskaper
Som person är du affärsinriktad och intresserad av analys och controlling av säljprocessen. Du har också ett stort engagemang för ledningsgruppsrollen. Eftersom vi i grunden söker en redovisningsekonom vet vi redan att du är strukturerad och organiserad.

Du behöver inte ha varit chef eller haft en formell ledarroll tidigare men tillvaron för dina medarbetare gynnas av att du har ledaregenskaper och ett genuint ledarintresse.

Vad erbjuder företaget dig?
150 års historia sitter i väggarna. Varumärket inger respekt i branschen. På kontoret i Smedjebacken är ni drygt tjugo personer som jobbar nära och prestigelöst ihop. Din roll är central, bred och förändringsbar. För den som inte haft en ledarroll tidigare finns också stora möjligheter att utveckla sitt ledarskap och ledningsgruppsengagemang.

I övrigt finns en modern syn på friskvård, medarbetarskap och flexibel arbetstid. Samt inte minst en närhet till vacker natur med fiskesjöar och skog.

Placeringsort

Smedjebacken. (Tåget mellan Ludvika och Västerås stannar i Smedjebacken. Närmaste orter är Ludvika, 15 km, och Fagersta, 35 km.)


Om företaget
Morgårdshammar AB är specialiserat på valsverk för långa produkter inom metallindustrin. Vi levererar högkvalitativa produkter och valsverkslösningar som förbättrar våra kunders produktivitet och kvalitet. Företaget tar nu ett nytt steg för att integrera mer med Danieli Service för att skapa en robust leveranskedja och orderhantering. För att använda det bästa från två världar – Morgårdshammars spetskompetens i guider, valspar och reservdelar och Danielis storlek, nätverk och lagerlösningar. Vi – teamet av Morgårdshammar – välkomnar dig att vara en del av oss för att uppleva vår unika kunskap om konstruktion och design av utrustning för långa produkter. En resa som började 1856.

 

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.