Ekonomiassistent till globalt bolag

Meritmind

Mölndal / Ekonomiassistent / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Är du intresserad av att arbeta som konsult inom ekonomi? Just nu söker vi en ekonomiassistent till ett stort globalt bolag. Du kommer att vara anställd som konsult på Brightby Bemanning och uppdraget är under ett år med goda möjligheter att bli överrekryterad till vår kund. Start ca 1 april.

Vad kan vi som företag erbjuda dig?

Våra kunder varierar i storlek och finns inom flertalet branscher, varav en del med internationell verksamhet, så du får en varierad och spännande vardag. Vi kan erbjuda en trygg anställning, en möjlighet att jobba med attraktiva varumärken och en stark intern gemenskap.

Dina arbetsuppgifter:

 • Huvudansvar kundreskontran (flera bolag)
 • Hantering kundinbetalningar
 • Bokning nettingbetalningar IC
 • Påminnelsehantering
 • Ordersläpp
 • Allmän support verksamheten och kunder avseende kundreskontran
 • Kontaktperson inkasso
 • IC-avstämningar; både kund-och leverantör
 • Återrapportering av leverantörsbetalningar
 • Manuella utbetalningsuppdrag, inklusive lön- och reseräkningar
 • Upprättande av balansbilagor

Vem är du?

Vi ser gärna att du har högskoleexamen med erfarenhet av ekonomiarbete inom kundsreskontra, alternativt en bredare erfarenhet inom området, utan högskoleexamen. Du har minst 1-3 års arbetslivserfarenhet från en roll som ekonomiassistent. Du har goda kunskaper av olika affärssystem, gärna Movex, och Officepaketet, med fokus på Excel.

Vi tror att du är en serviceinriktad person då du som ekonomiassistent har daglig kontakt med kollegor, leverantörer samt interna såväl som externa kunder. Vi tror att du trivs med att arbeta i team, i såväl som självständigt. Du är positiv, social och ansvarsfull. För att trivas hos oss är det viktigt att du uppskattar omväxling och utmaningar och att du är duktig på att skapa kontakt och inge förtroende. Du är bekväm med att uttrycka dig både på svenska och engelska, då engelska är koncernspåk. Vi ser även att du är detaljorienterad, nyfiken och initiativtagande.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind, Jenny Österberg på jenny.osterberg@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby Bemanning

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 78 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.