Ekonomiassistent till IF Metall

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-09-10

Är du en strukturerad och serviceinriktad ekonomiassistent som söker en trygg och stabil arbetsgivare som förstår värdet av en hälsosam balans i livet? Om du delar arbetarrörelsens värderingar, vill ingå i ett trevligt och sammansvetsat arbetsteam och där det finns möjligheter att vidareutvecklas inom ditt område – då kan detta vara jobbet för dig!

För rekrytering söker vi nu för IF Metalls räkning en ekonomiassistent där du i en spännande miljö med stark värderingsgrund självständigt får arbeta med redovisningen inom ett ansvarsområde.

Tjänsten, som är på heltid, ska tillsättas innan årsskiftet och är placerad i fräscha lokaler mitt i city. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Ekonomienheten på IF Metall ansvarar för redovisningen för förbundskontoret i Stockholm samt för ett antal dotterbolag och närstående organisationer. IF Metall har 36 avdelningar runt om i landet där flertalet har lokalt egna bokföringskontorister som sköter respektive avdelnings ekonomi. Från årsskiftet får ekonomienheten utökade ansvarsområden och behöver därför förstärkas med ytterligare en ekonomiassistent.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Bokföring
  • Avstämningar av balanskonton
  • Reseräkningar
  • Hantering av in- och utgående betalningar
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Hantering av anläggningsregister
  • Medverka i bokslutsarbete

Ekonomienheten, som idag består av tio medarbetare, bistår även IF Metalls olika avdelningar med stöd, support och utbildning i ekonomi- och lönesystemen Visma och Agda.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig med gymnasieutbildning, gärna ekonomisk inriktning, och som har minst tre års erfarenhet av brett ekonomiarbete som inkluderat avstämningar av balanskonton och bokföring. Om du även arbetat med förberedande bokslutsarbete är det en fördel. Dina kunskaper i Officepaketet är mycket goda och det är meriterande med erfarenhet av Visma Control och elektronisk fakturahantering. Då rollen inkluderar många kontakter behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är serviceinriktad och flexibel med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Givetvis är du noggrann och kvalitetsmedveten med ett strukturerat arbetssätt. Du gillar att ta egna initiativ och trivs i en miljö där man värdesätter samarbete och kompetensutveckling.

IF Metall förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2953 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.