Ekonomiassistent till SYNLAB, Linköping

Meritmind

Linköping / Ekonomiassistent / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-09-20

null

Meritmind har fått i uppdrag av SYNLAB Analytics & Services Sweden AB att rekrytera en ny duktig ekonomiassistent till deras huvudkontor i Linköping. Vi önskar därför komma i kontakt med dig som vill ha ett varierande arbete inom en spännande global koncern, och som tilltalas av att få ta eget ansvar och arbeta lösningsinriktat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ekonomiassistent förväntas du ta ett eget ansvar och ges möjlighet till ständigt få arbeta med förbättringar och utvecklingsområden.

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande bokföring och avstämningar
  • Fakturering
  • Inkasso-och påminnelsehantering
  • Övrigt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning

Du kommer tillhöra ett kompetent och härligt redovisningsteam på 3 personer som i sin tur är en del av finansteamet på SYNLAB i Linköping. Du rapporterar till redovisningschefen.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en ekonomisk utbildningsbakgrund på gymnasienivå, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att utföra liknande arbetsuppgifter (gärna från större globala bolag), och det är meriterande om du även är van att hantera större transaktioner/ volymer. Då SYNLAB har både svenska och engelska som arbetsspråk ser vi gärna att du hanterar dessa språk väl både i tal och skrift. Vidare är det meriterande om du tidigare har arbetat med affärssystemet IFS, och känner dig trygg med att arbeta med Excel.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen söker vi dig som självständigt tar ansvar för dina arbetsuppgifter och som har ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. Vidare trivs du med att samarbeta och vill bidra till en bra och härlig arbetsmiljö.

Om SYNLAB
SYNLAB Analytics & Services Sweden AB ingår i koncernen SYNLAB Group. Tidigare hette de ALcontrol men ingår sedan i juli 2017 i en av Europas största laboratoriekoncerner med huvudsaklig verksamhet inom humandiagnostik. På senare år har de breddat sin tjänstebas mot laborativa tjänster inom Miljö och Livsmedel. SYNLAB är ett företag och varumärke som redan finns i 35 länder på 4 kontinenter. 20 000 medarbetare utför under samma namn 500 miljoner analyser varje år. SYNLAB-koncernen innebär global styrka med lokalt fokus för att ge deras kunder ett konkurrenskraftigt utbud av högkvalitativa analyser och tjänster. I Sverige arbetar cirka 300 medarbetare spridda på flera orter från Malmö i söder till Umeå i norr. Se www.synlab.se för mer information.

Vad erbjuder SYNLAB dig?
På SYNLAB kommer du att arbeta tillsammans med hängivna, kompetenta och engagerade kollegor med högt ställda krav på säkerhet och kvalitet. De arbetar utifrån Lean-konceptet vilket gör att de har korta beslutsvägar och ett starkt förändringsdriv i alla delar av organisationen. Utöver det så har de på Synlab en härlig gemenskap på arbetsplatsen med möjlighet till aktiviteter såsom innebandy och golf tillsammans med arbetskollegor. Vidare har de även friskvårdsbidrag och tillämpar flextid. Deras värderingar, Respekt för individen, Kunden i fokus och Ständig förbättring, är viktiga för dem. Välkommen till en organisation som bidrar till en hälsosammare värld!

Placeringsort: Linköping


Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.