Ekonomichef

Annons

Stepstone

Göteborgs stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Wurth Industri söker en affärsinriktad Ekonomichef med placering i Göteborg. Du erbjuds en roll i ett snabbrörligt företag med stor potential att påverka och bidra till resultat.

I rollen som ekonomichef ansvarar du för ekonomifunktionen innefattande planering, styrning och kontroll för verksamheten. Du ingår i ledningsgrupp, är delaktig i bolagets strategi och målsättning, där du förväntas bidra med business control och analys samt vara en affärspartner till bolagets VD. Till din hjälp har du en direktrapporterande ekonom som arbetar med löpande redovisning och en sales controller som rapporterar till försäljningschef.

Arbetsuppgifter:

  • Driva, utveckla och effektivisera ekonomifunktionen
  • Optimera och effektivisa företagets ekonomiprocesser
  • Aktivt arbeta med att analysera företagets ekonomiska läge och presentera förslag till förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som behövs för att utveckla företaget
  • Leda redovisnings-, boksluts- och ekonomiskt uppföljningsarbete med tidplaner, bokslut, månadsrapport, budgetprocess, investeringar och prognoser samt säkerställa att allt hanteras i enlighet med god redovisningssed
  • Analysera kostnads- och intäktsuppföljning
  • Upprätta, analysera och rapportera månads, halvårs och årsbokslut till ledningsgrupp och moderbolag
  • Ansvara för HR-processerna såsom årliga medarbetarsamtal, lönerevision, rekrytering samt hantering av löner
  • Ansvara för allmän bolagsadministration såsom hyreskontrakt, försäkringar, bank etc.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en affärsinriktad och analytisk person med god kommunikativ förmåga. Du har ett stort intresse för verksamhet och ett utpräglat sinne för affärer med fokus på ekonomistyrning, verksamhetsuppföljning och rapportering. Du är ansvarstagande, driven och är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Du har väl utvecklad förmåga att skapa goda relationer. Vidare har du en akademisk utbildning och gärna 5 års erfarenhet som ekonomichef alternativt som kvalificerad business controller. Meriterande med erfarenhet från antingen handel, produktion, distribution, lager och/eller revisionsbyrå.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via jerrie.se. Har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman 0735-405262 alternativt Pierre Sander på 0763-413 411. Sista ansökningsdatum är den 14 januari.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.