Ekonomichef med affärsfokus till Alminia, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Ekonomichef / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-05-15

null

Nu söker Alminia Sverige AB en affärsorienterad Ekonomichef som vill arbeta nära verksamheten och bidra till fortsatt utveckling och effektivisering av ekonomifunktionen.
I rollen som ekonomichef är du det affärsmässiga stödet till VD och Verksamhetschef. Du ansvarar för den dagliga verksamheten inom ekonomifunktionen där du leder, utvecklar, samt styr verksamheten i enlighet med den strategiska affärsplanen. Ekonomifunktionen består av en Ekonomichef och två direktrapporterande personer och är ekonomifunktion för flera bolag i Alminia koncernen bland annat för Alminia AB och Huddinge Personlig Assistans AB. Rollen innebär ansvar för både redovisning och controlling och du jobbar operativt och strategiskt med fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi samt att tillgodose verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer att få utlopp för din drivkraft att leda en värdeskapande ekonomifunktion. Du har personalansvar för två medarbetare, sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Huvudkontoret finns i Sundbyberg, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kvalitetssäkring av redovisning och bokslut
 • Projektredovisning
 • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
 • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
 • Arbeta med ständig vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
 • Delta i affärsutveckling, kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
 • Ta fram ekonomiskt underlag till ledningsgrupp
 • Personalansvar för 2 personer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker en ekonomichef med akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat och brett redovisnings- och controllerarbete i Sverige, gärna från tjänstesektorn. Erfarenhet från arbete med skattefrågor är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt har god IT- och systemkunskap.

Personliga egenskaper
Rätt person för rollen har god logisk förmåga och kan tydliggöra såväl långsiktiga som kortsiktiga mål för organisationen. Du är initiativtagande och självständig med gott omdöme och god personlig genomslagskraft. Vi ser gärna att du är orädd och har integritet och förmåga att stå upp för bolagets och branschens viktiga principer. Du drivs av att skapa värde, effektivisera, förbättra och utveckla i olika perspektiv samt är en engagerad och entusiastisk person.

Vad erbjuder Alminia dig?

 • Alminia är en modern arbetsplats framförallt inom IT och jobbar med ständiga förbättringar och effektiviseringar
 • Korta beslutsvägar med möjligheter att påverka och vi har högt i tak
 • Goda möjligheter till personlig utveckling
 • Personalförmåner

Placeringsort:
Sundbyberg, Stockholm


Om Alminia Sverige AB
Alminia AB, som är privatägt, grundades år 1995 och är assistansanordnare för personer med funktionshinder som har rätt till personlig assistent (enligt LSS och Socialförsäkringsbalken). Alminia är ett av dom äldsta samt ett av dom 10 största företagen inom personlig assistans. Grundaren har fått flera fina utmärkelser och Alminia fortsätter alltjämt att växa organiskt. Vi har idag ca 850 medarbetare i hela landet och har kontor på 10 orter i Sverige.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.