Ekonomichef med controllerinriktning sökes till CC Höganäs Byggkeramik

Meritmind

Ekeby / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-02-08

null

CC Höganäs söker nu dig som vill anta utmaningen som ekonomichef i bolagets turn around-resa. Som ekonomichef kommer du att inneha en nyckelposition för den fortsatta utvecklingen och du kommer att ha stor möjlighet att påverka bolagets riktning. Förutom de strategiska ansvarsområdena som ekonomichef tillkommer även mer operativa arbetsuppgifter samt ett övergripande ansvar att driva vidareutvecklingen av processer och rutiner inom ekonomiavdelningen.

Ansvarsområde som ekonomichef

  • Processförbättring inom ekonomifunktionen
  • Rapportering, intern och extern
  • Nyckeltalsuppföljning på exempelvis lager
  • Investeringsuppföljning och rationalisering
  • Agera speaking partner gentemot ägarbolag
  • Personalansvar för funktionen för ekonomi och personaladministration (totalt 5 personer)
  • Agera affärstöd åt CEO och andra positioner i företaget.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med flera års erfarenhet som kvalificerad Business Controller, gärna i en försäljningsstyrd organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i internationell miljö. Du behöver kunna kommunicera utan hinder på engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i denna roll är du en prestationsorienterad och nyfiken person med hög personlig integritet som enkelt skapar förtroende i en organisation. Du har en god social kompetens och känner ett starkt engagemang i företagets utveckling samt en stark vilja att göra skillnad.

Placeringsort: Ekeby


 

Om CC Höganäs Byggkeramik
CC Höganäs byggkeramik AB är ett företag med tyngdpunkt på försäljning av byggnadsklinker, med huvudkontor i Ekeby, Bjuvs kommun. CC Höganäs ägs av italienska Ricchetti Group och 2017 omsatte bolaget 400 miljoner varav cirka 360 i Sverige. Produktionen sker i Italien och Portugal. På siten i Ekeby sitter 35-40 personer och det finns 11 butiker i Sverige som ägs av bolaget.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.