Ekonomichef Norden till FLOWBIRD, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Ekonomichef / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-06-01

null

Är du ekonomichef och söker dig vidare till ett innovativt företag som ligger steget före?

FLOWBIRD är ett internationellt företag i stark tillväxt och vi söker nu en driven och engagerad person till rollen som ekonomichef Norden. Som ekonomichef kommer du att få ett helhetsansvar för bolagets ekonomifunktion med personalansvar, täta kontakter med de nordiska bolagen och löpande kontakt med koncernens CFO i Paris. Du kommer som ekonomichef att rapportera till VD och ingå i den nordiska ledningsgruppen och din arbetsplats är i fina lokaler i Kista.

Ansvarsområde: 
Som ekonomichef kommer dina arbetsuppgifter att vara:

  • Ansvar för den nordiska ekonomifunktionen med personalansvar för 4 personer
  • Ansvara för och kvalitetssäkra månads-, årsbokslut och årsredovisningar
  • Managementrapportering
  • Budget och prognoser
  • Controlling och agera Business Partner med analys och uppföljning av ekonomiska data till VD och operativa chefer
  • Cash Management, skatter samt internkontroll
  • Externa kontakter med t ex revisorer och bank
  • Aktivt delta i den nordiska ledningsgruppen
  • Driva interna projekt för att förbättra, effektivisera och vidareutveckla verksamheten

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med ca 10 års erfarenhet av arbete inom ekonomi samt några års dokumenterad ledarerfarenhet gärna från ett dotterbolag i en internationell miljö. Du har mycket goda kunskaper i redovisning, koncernredovisning, företagsbeskattning samt gärna valutahantering. Vidare har du erfarenhet och kunskap inom controlling och ett stort intresse för affärer och affärsutveckling.  Du har en hög IT-mognad, du är van att arbeta i moderna affärssystem samt duktig på Excel. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att passa i rollen som ekonomichef är du van att ta ansvar för en ekonomifunktion, du har integritet, en bra ledarskapsförmåga och du är bra på att skapa en bra laganda. Du är en flexibel person som gillar nya utmaningar.  Du är affärsinriktad och kommunikativ och är lösningsorienterad i ditt tankesätt. Du är analytisk, arbetar proaktivt och du är pedagogisk i hur du uttrycker dig mot din omgivning.

Placeringsort: Stockholm

Om FLOWBIRD
Vi skapar parkeringslösningar med en helhetssyn. Vi är parkeringsföretaget som tror på rörelse och älskar när allt flyter på. Innovation driver oss framåt; att bidra till funktionella samhällen, där människor ägnar tid åt det som verkligen är viktigt för dem. Vi är ett globalt företag med kunskapen, erfarenheten och viljan att skapa smarta städer. Vi är kundernas bästa rådgivare och erbjuder användarvänliga, pålitliga och hållbara lösningar. I en föränderlig värld slutar vi aldrig utvecklas. Vi kommer alltid fortsätta hjälpa människor ligga steget före.
FLOWBIRD bedriver verksamhet i över 5 000 städer i 70 länder. Företaget tar ständigt fram nya innovationer och bryter ny mark för att tillhandahålla lösningar.
Läs mera på www.flowbird.group

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.