Ekonomichef till Absolent AB i Lidköping

Meritmind

Lidköping / Chef / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Absolent AB söker nu en driven och utvecklingsorienterad ekonomichef. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Platschef i Lidköping. Ekonomiavdelningen består av ytterligare 2 ekonomer som du ansvarar för. Vi söker dig som trivs med att vara operativ som ekonomichef, och som vill vara med och effektivisera ekonomiavdelningens processer. Är du nytänkande, driven och vill arbeta nära verksamheten är Absolent företaget för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomichef ansvarar du för redovisningen i Absolent AB, SMK Skövde, ett fastighetsbolag samt koncernens moderbolag, där allt från löpande bokföring, periodiseringar och skattedeklarationer till månadsrapporteringen ingår. Du ansvarar också för budget, prognos och uppföljningsprocessen och har ett nära samarbete med platschef. Månadsrapportering sker enligt tidplan till koncernens huvudkontor i Göteborg.

I rollen ingår också att koordinera och analysera ekonomistyrningen för Europa  

  • Budget- och prognosprocessen
  • Ansvar för bokslutsprocessen, årsredovisning och utvecklingen av redovisningsrutiner
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Kontakt med bank och revisorer

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med civilekonomexamen eller motsvarande, samt 5–7 års relevant arbetserfarenhet inom redovisning och ekonomi. Kanske arbetar du idag inom revision, eller så har du också hunnit arbeta operativt på ett bolag men känner att du vill ta nästa steg och använda all den kunskap och erfarenhet du har på ett företag där du kan påverka och effektivisera. Du har god erfarenhet inom redovisning, rapportering och finansiell analys men också intresse för ledarskap och en förmåga att få dina medarbetare att utvecklas i sina roller. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av lagerredovisning och/eller tillverkningsbranschen, samt koncernredovisning. Då rollen innehåller internationella kontakter behärskar du flytande svenska och engelska både i skrift och tal.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete, samtidigt är du drivande, vill utveckla och kunna påverka rutiner och processer för att förbättra ekonomifunktionen och därmed även påverka företaget ur ett affärsperspektiv.

Placeringsort: Lidköping

Om företaget
Absolent utvecklar, tillverkar och säljer produkter som används för att avskilja oljedimma, oljerök och stoft som uppkommer vid bearbetning inom industrin. Huvudkontoret finns i Lidköping och vi har dotterbolag i Tyskland, Frankrike, Schweiz,  Kina, USA, Indien samt Japan samt ett nära samarbete med distributörer i 35 länder. Absolent AB ingår i Absolent Group AB, noterat på Nasdaq Stockholm, First North. Läs mer på www.absolent.se.

Är du nyfiken och vill utvecklas i din roll vill vi gärna höra från dig!

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 51 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.