Ekonomichef till BJ Svets & Anläggning AB, Strängnäs

Meritmind

Strängnäs / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2021-04-30

null

Söker du en senior tjänst som ekonomichef i ett bolag med stark tillväxt? Meritmind har nöjet att rekrytera ekonomichef till entreprenadbolaget BJ Svets och Anläggning i Strängnäs. Som ekonomichef på BJ brinner du för utveckling och för att nyttja din kunskap och erfarenhet till att axla helhetsansvaret för ekonomifunktionen i en organisation som vill växa och utvecklas. Du kommer arbeta både nära verksamheten, men samtidigt bidra med det finansiella perspektivet i ledningsgruppen, där du ingår. Tjänsten rapporterar direkt till VD.  BJs lokaler ligger i Strängnäs, ett stenkast från Mälarens strand.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef:

 • Ansvar för redovisningsprocessen, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Rapportering till styrelse och ägare samt legal rapportering
 • Budget- och prognosarbete
 • Proaktivt bistå ledningsgrupp och styrelse med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter
 • Systemansvar för ekonomisystemen
 • Driva fortsatt digitalisering av ekonomifunktionen
 • Ledningsgruppsarbete
 • Delta i och rapportera ekonomiska frågor på bolagets styrelsemöten
 • Ansvar för löpande kontakter med revisorer, lönekonsulter och myndigheter
 • Aktivt delta i affärsutvecklingsarbetet och räkna på framtida affärer
 • Eventuellt personalansvar för de funktioner som arbetar med ekonomi/kontorsservice

Kvalifikationer och erfarenhet
För att lyckas i rollen som ekonomichef har du flera års erfarenhet av ekonomiarbete och vi ser gärna att du har haft ansvaret för en ekonomifunktion på ett företag/organisation av motsvarande storlek. Erfarenhet från liknande bransch är meriterande. Vidare har du goda kunskaper inom redovisning och verksamhetsstyrning. Erfarenhet av projektuppföljning, implementation av affärssystem eller andra digitaliseringsprojekt är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person tror vi att du har god samarbetsförmåga. Du har ett noggrant arbetssätt vid behov, men uppskattar också variationen i att hantera både små och stora frågor rörande bolagets ekonomi och dess ekonomiprocesser. Du arbetar strukturerat och effektivt, och mår bra av att effektivisera ditt arbete.

Vad erbjuder BJ Svets & Anläggning dig?
BJ Svets & Anläggning värdesätter alla anställdas välmående, balans och lika värde. Dessutom får du som ekonomiansvarig möjlighet att vara en del en av välmående organisation med planer för tillväxt, digitalisering och utveckling!

Värdegrund: Vi värdesätter alla människors lika värde, välmående och erfarenheter som främjar vår utveckling.    
Vision: Vara Nordens mest innovativa och hållbara prefabricerandebolag genom smarta lösningar för en smartare värld. 
Affärsidé: Vårt hållbara bolag tar tillvara på medarbetarnas erfarenhet genom mångfald, kreativitet och driv, för att göra bolaget till förstahandsvalet för både nya och befintliga kunder samt medarbetare.

Placeringsort: Strängnäs

Om BJ Svets & Angläggning AB
BJ Svets & Anläggning är ett privatägt företag i Strängnäs. Företaget startades 1971 som ett enmansföretag av Bengt Jönsson, därav namnet BJ, och har sedan starten haft stål och svetsning som huvudverksamhet. Vårt hållbara bolag tar tillvara på medarbetarnas erfarenhet genom mångfald, kreativitet och driv, för att göra bolaget till förstahandsvalet för både nya och befintliga kunder samt medarbetare. Idag ägs och drivs företaget av Hans Jönsson över fyrtio anställda, ett antal inhyrda samt underentreprenörer arbetar i företagets produktionsanläggning och ute på olika montageplatser.

Läs mer på www.bjsvets.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 78 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.