Ekonomichef till Bulten Hallstahammar AB

Meritmind

Hallstahammar / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-09-25

null

Bulten, ett företag där entreprenörsanda har satt sin prägel på en bruksmiljö, söker nu en ekonomichef. Ekonomiavdelningen består av fem personer, varav fyra inom ekonomi, och hela redovisningsprocessen sköts inom bolaget. Du blir en del av ledningsgruppen och vid behov kan du även komma att bli ställföreträdande VD. Som ekonomichef behöver du ha god erfarenhet inom både redovisning och controlling. Är du nyfiken, vill utvecklas och gillar produktion är Bulten företaget för dig. Här ser du hela produktionslinjen från det att råmaterial kommer in, förädlas och skickas till kund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter                                                                                                                                                                                 Som ekonomichef ansvarar du för den ekonomiska kontrollen och styrningen i företaget. Du stöttar i bokslutsprocessen och lägger sista handen vid rapportering och årsredovisning. Till din hjälp har du även två ekonomiassistenter och en redovisningsekonom. Därutöver driver du och följer upp produktionen med relevanta nyckeltal och analyser.

Exempel på uppgifter och ansvarsområden är:

  • Ledningsgruppsarbete
  • Budget- och prognosprocessen
  • Rapportering till moderbolaget i Göteborg och extern rapportering till myndigheter
  • Analys och uppföljning av resultat- och aktivitetsmål
  • Produkt- och investeringskalkylering
  • Ansvar för bokslutsprocessen, årsredovisning och utvecklingen av redovisningsrutiner
  • Ansvar för företagets försäkringsskydd
  • Personalansvar för IT-resurs som operativt samarbetar med Bultens centrala IT i Göteborg

Kvalifikationer och erfarenhet
Du bör ha arbetat på tillverkande bolag tidigare vilket gett dig erfarenhet inom produktkalkylering, lagervärdering mm.

Du har god erfarenhet inom redovisning, rapportering och finansiell analys men också intresse för ledarskap och en förmåga att få dina medarbetare att utvecklas i sina roller. Vi ser helst att du haft någon form av ledarroll och delaktighet i ledningsgruppsarbete.

Systemmässigt finns det en poäng i att du är bekant med M3, annars hoppas vi att du ändå är intresserad av att förbättra det system du jobbar i. Excel är också viktigt även om ambitionen är att allt ska läsas ut ifrån ekonomisystemet och att Excel på sikt ska få mindre och mindre betydelse.

Du har förmodligen ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande.

Du behärskar det engelska språket då all rapportering sker på engelska och du har även kollegor på andra producerande bolag utomlands.

Personliga egenskaper
Bulten är ett värderingsstyrt bolag och styrs utifrån fyra värdeord:

Professional
Professionella uppträder vi respektfullt och sköter våra arbetsuppgifter i tid och med kvalité, dvs följer rutiner, regler och instruktioner.
Innovative
Lösningsfokuserade försöker vi först lösa problemen själva, går inte det är vi med och lär oss hur man löser problemet.
Dedicated
Handlingskraftiga tar vi egna initiativ och beslut och strävar efter att göra allt lite bättre varje dag, samt bestämmer oss för att det går.
Empowered
Engagerade utnyttjar vi arbetstiden, hjälper varandra och lämnar allt som den nästa vill ha det.

Som ekonomichef på Bulten Hallstahammar AB är det viktigt att du delar dessa värderingar och stimuleras av att förbättra och tänka nytt!

Sedan har du förstås en god analytisk förmåga och har lätt att se helheten och inte bara detaljer. 

Vad erbjuder företaget dig?
Ca 150 års historia sitter i väggarna. Här blandas historia med nytänk och entreprenörsanda. Du ges goda utvecklingsmöjligheter både inom Bulten i Hallstahammar, men även inom koncernen om så önskas. Du erbjuds även en bra arbetsmiljö. Här stannar personalen länge för att de trivs med värderingarna, gott kamratskap, korta beslutsvägar och respekten för varandra.

Placeringsort

Hallstahammar


Om företaget
Bulten Group är en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin. Produkterbjudandet sträcker sig från kund­specifika standardprodukter till kundanpassade specialfästelement och omfattar också teknisk utveckling, line-feeding, logistik-, material- och produktionskunnande. Bulten erbjuder ett Full Service Provider-koncept eller delar därav. Företaget grundades 1873, har cirka 1 700 medarbetare i sexton länder och huvudkontor i Göteborg. Aktien (BULTEN) är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.bulten.se.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.