Ekonomichef till DeLaval International AB i Stockholm

Meritmind

Stockholm / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-06-03

null

Vill du som ekonomichef bli en viktig part i en internationell och stabil koncern som är världsledande inom mjölkningsindustrin? Nu söker DeLaval International en strategisk och kommunikativ ekonomichef med kvalificerade redovisningskunskaper och ett stort intresse för ledarskap. Som ekonomichef för den svenska verksamheten ansvarar du för att leda och coacha ett team bestående av åtta medarbetare. Du driver och utvecklar avdelningen effektivt och strukturerat med stort engagemang i enlighet med de strategiska målen. I rollen ingår att ha många interna kontakter både nationellt och internationellt. Du rapporterar till VP Group Accounting & Business Control.

Arbetsuppgifter som Ekonomichef:

  • Strategiskt leda ekonomiavdelningens arbete
  • Ansvara för bolagets redovisning i enlighet med ekonomiska regelverk
  • Kontakter med bank, revisorer och övriga externa intressenter
  • Kontinuerligt driva utveckling av rutiner, system och rapportering
  • Analys och uppföljning samt ekonomisk planering
  • Personalansvar för ekonomiavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har minst 5 års relevant erfarenhet. Du är en erfaren ledare som arbetat strategiskt med personalansvar för seniora medarbetare. Du har troligtvis tidigare arbetat i internationellt bolag med tillverkning och du är van att vidareutveckla och bygga goda relationer mellan avdelningar. Du har i grunden mycket goda redovisningskunskaper och har arbetat i enlighet med K3 och IFRS samt har tidigare bla ansvarat för komplicerade årsredovisningar och skattefrågor. Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet från implementering av system är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har en positiv inställning som genererar energi i organisationen och i ditt team. Med din goda kommunikativa förmåga når du lätt ut i organisationen vilket även ytterligare gynnar samarbetet mellan din grupp och andra grupper i organisationen. Förutom resultatfokus har du även en god förmåga att se individerna i ditt team vilket leder till en god leverans i en trivsam arbetsmiljö. Du har en utvecklad förmåga att leda, prioritera och skapa struktur för avdelningens arbete och du har ett naturligt driv att förbättra och effektivisera processer.

DeLaval International AB erbjuder
En möjlighet för dig att arbeta i ett team som sätter samarbete och laganda högt och som stimuleras av att arbeta i en global organisation där djurens välbefinnande och toppmodern teknik går hand i hand. I denna spännande roll får du en möjlighet att vara med att påverka och skapa förändringar i en professionell organisation med kunden i fokus.

Placeringsort: Tumba, Stockholm


Om DeLaval International AB
DeLaval är världsledande inom mjölkningsutrustning och lösningar för mjölkproducenter, som möjliggör hållbar livsmedelsproduktion med fokus på mjölkkvalitet och djurhälsa. Våra lösningar används av miljoner mjölkproducenter världen över varje dag. DeLaval grundades för över 135 år sedan i Sverige, när visionären Gustaf de Laval patenterade mjölkseparatorn. Idag har DeLaval 4,500 anställda och är verksamt på över 100 marknader. DeLaval, tillsammans med Tetra Pak och Sidel, är en del av Tetra Laval Group. Läs mer på www.delavalcorporate.com och www.delaval.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 30 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.