Ekonomichef till Fair Investments, Stockholm

Meritmind

STOCKHOLM / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-10-02

null

Vill du arbeta i ett mindre bolag med stor möjlighet att vara med och utveckla idéer i sann entreprenöriell anda så kanske detta är ekonomichefsjobbet för dig!  Vi rekryterar för Fair Investments en ekonomichef. Gärna med erfarenhet av finansiell verksamhet i tillsynspliktigt bolag. I rollen som ekonomichef ansvarar du för uppföljning av verksamheten och tar fram potentiella scenarier och resultat till ledningsgruppen. Du säkerställer kvalitet i siffrorna och bidrar med idéer till vidare digitalisering och effektivisering av ekonomifunktionen. Tjänsten är en viktig del i bolagets fortsatta utveckling och du rapporterar direkt till VD. Kontoret ligger på Humlegårdsgatan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen i finansiellt bolag
 • Upprätta delårsrapporter, bokslut, moms- och skattedeklarationer samt årsredovisning
 • Uppföljning, resultat och prognoser
 • Analysera verksamheten från ett lönsamhets- och kostnadsperspektiv samt
  agera ekonomiskt bollplank till VD
 • Managementrapportering samt övrig myndighetsrapportering
 • Personalansvar
 • Periodisk rapportering
 • Vidareutveckling av nyckeltal

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har 5–10 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete, gärna i ett finansiellt bolag. Du är trygg i operativ redovisning och ekonomisk uppföljning. Du motiveras av att arbeta med siffror och bidrar gärna till diskussionen med modeller för att simulera finansiella scenarier. Om du har arbetat med att utveckla, eller implementera olika ekonomisystem är det ett plus. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som ekonomichef hos Fair Investments är du initiativtagande och noggrann i ditt arbete. När problem och behov uppstår ser du dem och agerar på eget initiativ. Att arbeta självständigt med eget driv kommer naturligt för dig. Du är flexibel, trygg och pålitlig och trivs i en snabbt föränderlig miljö där nya idéer och frågor ständigt uppstår.

Vad erbjuder företaget dig?
Fair Investments är ett familjärt, nytänkande bolag som erbjuder en verksamhetsnära, trivsam arbetsmiljö för sina anställda. I rollen erbjuds du:

 • Modern arbetsgivare med stora möjligheter för personlig utveckling
 • Korta beslutsvägar och nytänkande som ger möjlighet att nyttja många kompetenser
 • Sociala aktiviteter med hela bolag, allt från julbord till AW.


Placeringsort: StockholmOm företaget:
Precis som företagsnamnet antyder, är vi en Fair förvaltare med din värdeökning i fokus. Vår bransch sägs ibland ha ett dåligt rykte. Vi tycker inte att någon bransch ska kunna tjäna pengar utan att leverera ett mervärde. Därför skapade vi Fair, där kärnan i verksamheten handlar om att tjäna pengar på prestation.

Vilka är vi?
Fair består av förvaltare och analytiker med lång erfarenhet av att arbeta på svenska investmentbanker, fondbolag och kapitalförvaltare. Vår gedigna branscherfarenhet har givit oss all kunskap vi behöver för att vilja gå vår egen väg och göra motsatsen till det andra gör. Vi arbetar för en demokratisering av en bransch som ska berika kunden och inte sig själv.

Hur arbetar vi?
Vi förvaltar kundernas innehav i diskretionära portföljer och har nyligen startat en aktiefond som vi förvaltar. Vi väljer bort branschens traditionella arbetssätt med osynliga avgifter som är oärligt och orättvist mot dig som kund. Tack vare vår unika avgiftsmodell kan vi bevara incitamentet att skapa den tillväxt som du betalar för. Vår förvaltare är själv investerad i samma lösning som våra kunder.
Läs mer på hemsidan: www.fairinvestments.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.