Ekonomichef till HärjedalsKök i Stockholm

HärjedalsKök | Stockholm | Sista ansökningsdag: 2021-07-23

Härjedalskök grundades 1995 och är den ledande aktören inom köksförnyelse i Norden. Företaget har egen verksamhet i Sverige och finns representerat genom återförsäljare i Norge och Finland. Vår fabrik ligger i vackra Funäsdalen och våra försäljningskontor hittar du över hela landet. För mer information om företaget besök www.harjedalskok.se

Du erbjuds att vara med i uppstarten av vår nya organisation i och med att huvudkontoret har flyttat till Stockholm, Infra City. Den nya strategin kan kort beskrivas utifrån orden tillväxt, kvalitet och fokusering. Kort sagt står ett gediget utvecklings- och förändringsarbete för dörren. Som ett led i att möjliggöra denna resa söker vi en Ekonomichef. För oss på Härjedalskök är vår personal en av våra viktigaste resurser. Som ekonomichef ansvarar du för att leda och coacha ditt ekonomiteam och ingår i ledningsgruppen. Du driver och utvecklar avdelningen effektivt och med din affärsmässighet ansvarar du för finansiella analyser. Du arbetar verksamhetsnära och utvecklingsorienterat, troligtvis har du med dig en tidigare controllerbakgrund.

Vad erbjuder vi dig?

 • Ett mycket omväxlande och roligt arbete i en organisation med stor framåtanda och målfokus.
 • Ett trevligt sammanhang som präglas av en stor omsorg för varandra som kollegor.
 • HärjedalsKök är förnärvarande inne i en mycket spännande och positiv utvecklingsfas vilket är både stimulerande och utmanande att få vara en del utav.

Vi söker dig med följande utbildningsbakgrund och erfarenheter:

 • Leda ekonomiavdelningens arbete
 • Ansvara för bolagets ekonomi och rapportering
 • Ansvara för företagets budget- och prognosarbete
 • Lönsamhetsanalyser och uppföljningar samt ekonomisk planering
 • Driva och utveckla forecasting-arbetet i bolaget
 • Ledningsgruppsarbete och aktivt bidragande till affären med beslutsunderlag & business case
 • Driva utveckling av processer, system och rapportering
 • Kontakter med bank, revisorer och övriga externa intressenter
 • Finansieringsfrågor och likviditetsplanering
 • Lönsamhetsanalyser och uppföljningar samt ekonomisk planering
 • Personalansvar för ekonomiavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande inom ekonomi med minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet. Troligtvis har du bakgrund som ekonomichef och/eller från en senior controllerroll och du har förmodligen erfarenhet från arbete från medelstor organisation. Dina redovisningskunskaper är mycket goda, och du är van att arbeta verksamhetsnära och besitter ett analytiskt sinne. Har du tidigare erfarenhet från implementering av system är det meriterande. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har en utvecklad förmåga att leda och coacha ditt team och du har ett naturligt driv att förbättra och effektivisera processer. Med din positiva och engagerade inställning kommer du in med energi och en stark vilja att bidra till organisationen. Du har en personlig mognad, vilket leder till ett tryggt ledarskap och möjlighet att fatta kloka beslut. Din kommunikativa förmåga bidrar ytterligare till den positiva stämning som finns på företaget. Du har ett affärsmässigt perspektiv och din förmåga att prioritera och skapa struktur för avdelningens arbete är uppskattad.

 

Placeringsort: Stockholm, Infra City

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60. Intervjuer och urval kommer ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst: Ekonomichef till HärjedalsKök i Stockholm

Meritmind
About Meritmind 41 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.