Ekonomichef till Nordisk verksamhet, Stockholm

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid | Sista ansökningsdag: 2017-10-06

Vi söker nu en ambitiös och kunnig ekonomichef till nyinrättad “Shared Service Center” med placering i närheten av Gärdet, Stockholm. I rollen som ekonomichef får du möjlighet att nyttja din kunskap och erfarenhet att bygga upp en ny funktion i en organisation i ständig förändring och utveckling. Du kommer att transformera och leda redovisningsteamet, som idag består av fyra personer. Du rapporterar till Service center ansvarig, med “streckad linje” till CFO. Detta är en spännande och utvecklande roll för dig som vill arbeta med att utveckla rutiner och processer i en nordisk organisation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvar för redovisningsprocessen, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Moms och skatter
  • Delaktig i Budget- och prognosarbete
  • Ansvarig för koncerninterna transaktioner inkl. rapportering månadsvis
  • Proaktivt bistå service center kunder med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter
  • Systemansvar för ekonomisystemen
  • Driva fortsatt digitalisering av ekonomifunktionen
  • Personalansvar för 3-4 personer
  • Delta i nordisk finansgrupp

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom med flera års erfarenhet av redovisning, gärna i nordisk miljö, och det är meriterande med tidigare erfarenhet av personalledning. Vidare har du goda kunskaper inom affärssystem och ekonomistyrning. Du har mycket god förståelse för siffror och mycket goda kunskaper om redovisningsregler. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Erfarenhet av koncernredovisningssystemet Aaro och redovisning enligt IFRS är mycket meritande.

Personliga egenskaper

För att trivas och för att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef är du prestigelös, med en god samarbetsförmåga, handlingskraft och en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du är strukturerad och noggrann, en analytisk problemlösare med en god förmåga att kommunicera kring ekonomi med icke-ekonomer. Du ska också ha en social ådra för att kunna få ut ditt budskap i organisationen. Verksamheten genomsyras av en entreprenörsanda med stor vilja till utveckling och din uppgift blir att ligga steget före och vara redo att komma med förslag till effektivisering, utveckling och förändring, både på ekonomi- och systemsidan.

För mer information kring tjänsten eller vår process, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Anette Wickholm 070-712 98. Tjänsten skall tillsättas under hösten och intervjuer och urval kommer att ske löpande.

Sökord: Business controller, Business analyst, Project controller, Senior Controller, Expence controller, Controller, Analyst, Group Controller, Audit, Financial manager, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Accountant, Senior accountant, Financial accountant, Group Accountant affärscontroller, verksamhetscontroller, interncontroller, prognos, budget, regionscontroller, revision, koncernredovisning, Aaro, IFRS

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.